Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Ο Λεπέν της Μεγάλης Βρετανίας- Τον αδικεί ο τίτλος.

Ο... Λεπέν της Μ. Βρετανίας


Οπως εύγλωττα το έθεσε η εφημερίδα Guardian, μετά την τηλεμονομαχία της Τετάρτης ο Φάρατζ «κάθεται πλέον στο τραπέζι με τους μεγάλους» και «βάζει το UKIP σε κεντρική θέση του πολιτικού κάδρου», καθόλου άσχημα για ένα κόμμα που δεν έχει ούτε μία έδρα στο βρετανικό Κοινοβούλιο. Εξάλλου το UKIP, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αναμένεται να καταλάβει την πρώτη θέση μεταξύ όλων των κομμάτων στις ευρωεκλογές του Μαΐου στη Βρετανία. Ο Φάρατζ επέμενε στις θέσεις του για τη μετανάστευση λέγοντας ότι είναι «σκέτη τρέλα» η Βρετανία να έχει «ανοικτά σύνορα για
μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους», υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα σύστημα χορήγησης αδειών παραμονής και εργασίας για τους εξειδικευμένους ξένους εργαζόμενους. Χαρακτήρισε «αποτυχημένο εγχείρημα» την ΕΕ, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα η Βρετανία να την εγκαταλείψει. Εθνικιστής, υπέρμαχος της δραματικής συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και της κατάργησης εργατικών κεκτημένων, όπως η πληρωμή υπερωριών και αποζημιώσεων, ο Νάιτζελ Φάρατζ που εκλέγεται ευρωβουλευτής από το 1999 με το UKIP, το οποίο συνίδρυσε το 1993, έχει προκαλέσει πολλές φορές σάλο στο Ευρωκοινοβούλιο. Σε μία από αυτές είχε πει ότι ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς τάσσεται κατά των κρατών-εθνών επειδή πιθανότατα «ντρέπεται για την ιστορία της χώρας του».

Γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1964. Μετά τις σπουδές του ασχολήθηκε με τα χρηματιστηριακά και μάλιστα για αρκετά χρόνια διηύθυνε τη δική του χρηματιστηριακή εταιρεία. Στα 20 του προσβλήθηκε από καρκίνο των όρχεων, τον οποίο και ξεπέρασε, ενώ το 2010 σώθηκε και από συντριβή αεροσκάφους, όταν κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου το μονοκινητήριο αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε κατέπεσε σε ένα λιβάδι.

Παρεμβάσεις για την Ελλάδα

Ο Φάρατζ έχει επανειλημμένως ασχοληθεί με την Ελλάδα, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως από τότε που «ο Χέρμαν βαν Ρομπάι, που έχει το χάρισμα μιας βρεγμένης πατσαβούρας, ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος της ΕΕ, η Ελλάδα μετατράπηκε στην ουσία σε προτεκτοράτο» και ότι «αρρωσταίνει να βλέπει τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία να καταστρέφεται από την ΕΕ και το αηδιαστικό ΔΝΤ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..