Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Μακελειό σε στρατιωτική βάση του Τέξας.

Μακελειό σε στρατιωτική βάση του Τέξας


Αμερικανός στρατιώτης με ψυχικές διαταραχές σκότωσε τρεις στρατιώτες πριν αυτοκτονήσει στη στρατιωτική βάση Φορτ Χουντ του Τέξας, όπου 13 στρατιώτες είχαν σκοτωθεί σε ανάλογο περιστατικό το 2009. Ο δράστης και αυτόχειρας είχε υπηρετήσει για τέσσερις μήνες στο Ιράκ το 2011 και υπέφερε από πνευματικές και ψυχολογικές διαταραχές, για τις οποίες βρισκόταν υπό ιατρική παρακολούθηση, δήλωσε ο διοικητής της βάσης Μάρκ Μίλεϊ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
«Στο στάδιο αυτό δεν υπάρχουν
στοιχεία ότι το περιστατικό συνδέεται με τρομοκρατία, ωστόσο δεν το έχουμε αποκλείσει», πρόσθεσε ο στρατηγός Μίλεϊ.

Ο άνδρας- ο οποίος σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ ήταν 34 ετών και ονομαζόταν Ιβάν Λόπεζ- εισέβαλε οπλισμένος σε ένα κτήριο της βάσης. Άνοιξε πυρ με 45άρι Smith & Wesson που είχε προμηθευτεί πρόσφατα από κατάστημα της περιοχής και κατάφερε να περάσει παράνομα στη βάση. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε στρατιωτικό όχημα με το οποίο μετακινήθηκε προς άλλο άλλο κτήριο όπου άνοιξε εκ νέου πυρ.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος δήλωσε «συντετριμμένος» που επανελήφθη η τραγωδία του 2009, χρονιά κατά την οποία ένας πρώην ψυχίατρος του στρατού πυροβόλησε και σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 32 στην ίδια στρατιωτική βάση.

«Είμαστε συντετριμμένοι που κάτι τέτοιο έγινε ξανά...Είναι προφανές ότι ξανανοίγουν τα τραύματα των γεγονότων του 2009. Γνωρίζουμε τις οικογένειες αυτές. Γνωρίζουμε τις εξαιρετικές τους υπηρεσίες προς την πατρίδα μας και τις θυσίες που κάνουν. Φυσικά οι σκέψεις και οι προσευχές μας στρέφονται προς ολόκληρη την κοινότητα», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Υπογραμμίζοντας ότι πολλοί από τους στρατιώτες της βάσης Φορτ Χουντ έχουν υπηρετήσει πολλές θητείες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε:

«Όταν βρίσκονται στη βάση τους, έχουν ανάγκη να αισθάνονται ασφαλείς. Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι συνέβη, αλλά είναι προφανές ότι αυτή η αίσθηση ασφάλειας διερράγη για μία ακόμη φορά».
Κατά την πτήση επιστροφής του από το Σικάγο στην Ουάσινγκτον ο Μπαράκ Ομπάμα είχε τηλεδιάσκεψη για το θέμα με τον υπουργό Αμυνας Τσακ Χέιγκελ, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων Μάρτιν Ντέμπσεϊ και τον υποδιευθυντή του FBI Μάρκ Τζουλιάνο.

Η βάση Φορντ Χουντ είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο με 45.414 στρατιώτες και 8.900 άτομα πολιτικό προσωπικό, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..