Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Κλέψαν τα μαλλιά του Ναπολέοντα; Πόσο να πιάνει η τούφα;

Εκλεψαν τούφα από τα μαλλιά του Ναπολέοντα από μουσείο


Μια τούφα από τα μαλλιά του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και άλλα «ανεκτίμητης αξίας» αντικείμενα που συνδέονται με το Γάλλο αυτοκράτορα εκλάπησαν από ένα μουσείο στην Αυστραλία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία την Τρίτη. Οι διαρρήκτες εισέβαλαν στο κτίριο νότια της Μελβούρνης, «έσπασαν τα ντουλάπια και έκλεψαν πολλά αντικείμενα ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας» ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας. «Μεταξύ των
κλεμμένων αντικειμένων περιλαμβάνονται ένα δαχτυλίδι και ένα γυάλινο κουτί με μια τρούφα από τα μαλλιά του Ναπολέοντα, μια κορδέλα χαραγμένη από τον ίδιο τον Γάλλο αυτοκράτορα το 1815 και ένα κουτί ταμπάκο». Οι κλέφτες αφαίρεσαν τις περσίδες και μπήκαν στο μπάνιο της ιστορικής αγροικίας Briars Park την περασμένη Πέμπτη. Το μουσείο δήλωσε πως τη συλλογή είχαν συγκεντρώσει οι απόγονοι του Άγγλου Αλεξάντερ Μπαλκόμπ, που γνώρισε τον Ναπολέοντα όταν εξορίστηκε στο μικρό νησί της Αγίας Ελένης στο Νότιο Ατλαντικό από το 1815 μέχρι το θάνατό του, έξι χρόνια αργότερα. Δέκα αντικείμενα εκλάπησαν από τη συλλογή, συμπεριλαμβανομένης μιας τούφας από τα μαλλιά του Ναπολέοντα και ένα ασημένιο μελανοδοχείο μαζί με τρία χρυσά νομίσματα που υποτίθεται πως βρέθηκαν στις τσέπες του όταν πέθανε. Από τη συλλογή εκλάπησαν επίσης πορτρέτα μινιατούρες του Ναπολέοντα και της Ιωσηφίνας.
«Είναι πραγματικά ανεκτίμητα διότι δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Είμαστε πολύ αναστατωμένοι» δήλωσε εκπρόσωπος του μουσείου. Η υπόλοιπη συλλογή που περιλαμβάνει περίπου 500 αντικείμενα θα αλλάξει τοποθεσία για λόγους ασφαλείας. Η αστυνομία πιστεύει πως η κλοπή διήρκησε μόλις 10 λεπτά και ήταν στοχευμένη. «Πιστεύουμε ότι προορίζονται για μια ιδιωτική συλλογή. Μπορεί να εκλάπησαν κατά παραγγελία» δήλωσε ο αστυνομικός Μάικλ Λαμπ στο δίκτυο ABC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..