Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Κένυα: 48 νεκροί από επίθεση ισλαμιστών σε τουριστικό θέρετρο

mpeketoni 16-6-2014


Τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ισλαμιστές μαχητές επιτέθηκαν σε ξενοδοχεία και ένα αστυνομικό τμήμα, στην παραλιακή πόλη Μπεκετόνι της Κένυας.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι μάχες με όπλα συνεχίζονταν για αρκετές ώρες και και κτήρια πυρπολήθηκαν.

Η πόλη βρίσκεται κοντά στο νησί
Λάμου, το οποίο είναι ένα πολύ γνωστό τουριστικό θέρετρο.

Η Κένυα έχει υποστεί μια σειρά επιθέσεων ανταρτών από το 2011, όταν οι δυνάμεις της μπήκαν στη γειτονική Σομαλία για να πολεμήσουν τους μαχητές της Αλ-Σαμπάμπ.

Ο ανταποκριτής του BBC στο Ναϊρόμπι, μετέδωσε ότι η επίθεση άρχισε στις 20:30 τοπική ώρα (17:30 GMT) την Κυριακή, καθώς οι ντόπιοι έβλεπαν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην τηλεόραση.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι οι επιτιθέμενοι κατέλαβαν ένα φορτηγό, το οποίο χρησιμοποίησαν για να επιτεθούν σε διάφορες τοποθεσίες σε ολόκληρη την πόλη.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ένοπλοι, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, πέταξαν εκρηκτικά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια μπήκαν σε αυτό και έκλεψαν όπλα.

Στη διαδρομή προς το αστυνομικό τμήμα, οι ένοπλοι έκαψαν πολλά ξενοδοχεία και αυτοκίνητα.

Η Κένυα έχει τεθεί σε επιφυλακή μετά τις προειδοποιήσεις ότι η Αλ-Σαμπάμπ σχεδιάζει περισσότερες επιθέσεις.

Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εκδώσει οδηγίες για τους υπηκόους τους, να μείνουν μακριά από τις ακτές της Κένυας.

Η επίθεση της Κυριακής έρχεται λίγες μέρες αφότου η βρετανική κυβέρνηση έκλεισε το προξενείο της στο κοντινό λιμάνι της Μομπάσα, επικαλούμενη αυξημένη απειλές για την ασφάλειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..