Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Οι τα φαιά φορούντες και περί ηθικής λαλούντες

dendias12


Από τα (πολλά) τρελά του χθεσινού ανασχηματισμού: ο Νίκος Δένδιας καλείται να συνυπάρξει στο ίδιο υπουργείο (Ανάπτυξης) με τον λαϊκίστικο, παρορμητικό και υβριστικό Γεράσιμο Γιακουμάτο. Και η διαφορά αισθητικής ανάμεσα στους δυο άνδρες ίσως να αποδειχτεί το μικρότερο
πρόβλημα, αν κρίνει κανείς από το παρελθόν της σχέσης τους.

Μόλις λίγους μήνες πριν, τον περασμένο Μάρτιο, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, με αφορμή την περιπέτεια της
οικογένειας του με τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας στον οίκο ευγηρίας που διατηρεί και το αίτημα για άρση της βουλευτικής του ασυλίας, "στόλιζε" τον σημερινό πολιτικό του προϊστάμενο ως υπαίτιο της πολιτικής του δίωξης αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι ο Δένδιας εποφθαλμιά τη βουλευτική του έδρα.

«Πού ανήκει η Οικονομική Αστυνομία; Ποιοι είναι οι πολιτικοί προϊστάμενοί της; Ο Ανδρεουλάκος και ο Δένδιας.

Δεν πιάσατε τη λίστα Λαγκάρντ, τον Ξηρό και τον... χλωρό, και στείλατε την κυρά Λένη στο Αυτόφωρο. Συγχαρητήρια. Nτρέπομαι», φώναζε ο κ. Γιακουμάτος (που έπεισε τελικά τους συναδέλφους του ότι δεν είχε καμμιά εμπλοκή καθώς απέρριψαν το αίτημα για άρση της ασυλίας του).

Είχε πείσει και δυο βουλευτίνες των ΑΝΕΛ, τη Χρυσούλα Γιαταγάνα και τη Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι οποίες είχαν καταθέσει ερώτηση για το αν υπάρχουν παρακρατικοί μηχανισμοί που έχουν στόχο τη συκοφάντηση των πολιτών!

Ο Δένδιας είχε απαντήσει εγγράφως ότι η εφαρμογή της νομοθεσίας και η εκτέλεση των παραγγελιών των αρμόδιων εισαγγελικών και δικαστικών Αρχών δεν επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια της Ελληνικής Αστυνομίας, και είχε προτρέψει εμμέσως τον Γιακουμάτο, αν έχει κάποιο στοιχείο, να το καταθέσει στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Και τώρα, θα πρέπει να συνεργαστούν οι δυό τους για το καλό της... ανάπτυξης. Χλωμό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..