Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Δύο κυκλώματα έπιασε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ

Ναρκωτικά και κυρίως κοκαΐνη διακινούσε η μία από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις του Ηρακλείου


Ναρκωτικά αλλά και τοκογλυφία ήταν το «φόρτε» των δύο εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσαν ύστερα από πολύμηνη παρακολούθηση αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών αλλά και της Ασφάλειας Ηρακλείου.
Με τη μέθοδο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων εδώ και μήνες ομάδα αστυνομικών είχε γίνει η «σκιά» των βασικών υπόπτων και τα ξημερώματα της Τρίτης, στο
πλαίσιο γιγαντιαίας επιχείρησης, ξεκίνησε το «ξήλωμα» των δύο πολυμελών οργανώσεων. Με «έδρα» τα ανατολικά προάστια, Κηπούπολη και Πατέλες, οι φερόμενοι ως «αρχηγοί» των δύο ομάδων είχαν συγκροτήσει «δίκτυο» διακίνησης ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, με τη συμμετοχή νεαρών ατόμων, Ελλήνων και Αλβανών.


Στον βασικό «πυρήνα» των δύο οργανώσεων τοποθετούνται από την ΕΛ.ΑΣ 10 άτομα, ωστόσο προκαλούν αίσθηση οι πληροφορίες ότι στην ογκώδη δικογραφία περιλαμβάνονται περισσότεροι από 70 κατηγορούμενοι για διάφορα αδικήματα.

Στην πρώτη και βασικότερη οργάνωση ως «αρχηγός» φέρεται 28χρονος, πατέρας παιδιού, ο οποίος εμφανίζεται άεργος. Φέρεται να ήταν το άτομο που τέθηκε πρώτο υπό παρακολούθηση. Η τηλεφωνική... ακρόαση αποκαλύπτει όλο το εύρος των κινήσεων και συναλλαγών των υπόπτων αλλά και τη δράση μιας δεύτερης οργάνωσης που κινείται στα... σκοτεινά μονοπάτια της τοκογλυφίας.

«Κουμάντο» στη δεύτερη ομάδα φέρεται να κάνει νεαρός από την περιοχή των Πατελών. Στη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί, έγιναν έρευνες σε σπίτια τόσο στην πόλη του Ηρακλείου όσο και στην περιοχή της Αμμουδάρας. Κατασχέθηκαν ΙΧ και μηχανάκια ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών αλλά και μεγάλα ποσά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..