Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Χάμπουργκερ McDonald's... τέλος στη Μόσχα

Χάμπουργκερ McDonald's... τέλος στη Μόσχα


Για «υγειονομικούς λόγους» έκλεισαν τέσσερα εστιατόρια της McDonald's στην ρωσική πρωτεύουσα, με πολλούς να συνδέουν την κίνηση αυτή με την αντιπαράθεση Μόσχας και Δύσης για τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Πρόκειται για
κεντρικά υποκαταστήματα της αλυσίδας, στις πλατείες Πούσκιν και Μανέτζ, καθώς και στο Πρόσπεκτ Μίρα.

Η εποπτεύουσα Αρχή των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ανέφερε ότι εντοπίστηκαν πολυάριθμες παραβάσεις σε σχέση με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τροφίμων που προσφέρονται στους καταναλωτές.


Από την πλευρά της εταιρείας σημειώθηκε, στην σχετική ανακοίνωση, ότι αποτελεί «κορυφαία προτεραιότητα η παροχή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων» και ότι επιθυμία της είναι «να ανοίξουν ξανά το συντομότερο δυνατό».

«Θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε τους υπαλλήλους μας και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να συνεχίσουμε την επιτυχημένη δραστηριοποίηση της McDonald's στη Ρωσία», τονίζει η ίδια ανακοίνωση.

Η κίνηση αυτή, κατά το BBC, «θυμίζει» αντίστοιχες κινήσεις σε περιόδους που η Ρωσία βρισκόταν σε αντιπαράθεση με κάποια χώρα: στο παρελθόν έχουν απαγορευτεί τα κρασιά της Γεωργίας, το ουκρανικό τυρί ή τα πολωνικά μήλα.

Ηδη τον Ιούλιο η ρωσική McDonald's είχε διαταχθεί να αποσύρει συγκεκριμένα προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..