Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Μετά την Σκωτία και το Μπαλουχιστάν θέλει ανεξαρτησία από το Πακιστάν




Δεν είναι μόνο η Δύση που θα αντιμετωπίσει αποσχιστικά κινήματα. Η φλόγα της αυτοδιάθεση εξαπλώθηκε μέχρι και στο Πακιστάν. Στη Σκωτία, την ημέρα της ψηφοφορίας εμφανίστηκαν εκπρόσωποι από το Κασμίρ διότι ενδιαφεροντουσαν να
θέσουν θέμα αυτοδιάθεσης στην ινδική κυβέρνηση, ωστόσο, δυο μέρες αργότερα η έκπληξη ήρθε από άλλη επαρχία, σε άλλη χώρα.

Πρόκειται για το Μπαλουχιστάν, τη μια από τις τέσσερις επαρχίες στις οποίες είναι διοικητικά διαιρεμένο το Πακιστάν. Εκεί, το Μπαλουχικό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει τεθεί εκτός νόμου, αφού πρεσβεύει την απόσχιση της επαρχίας από το Πακιστάν. Είναι φυσικό, ότι δεν θα μπορούσαν να αφήσουν τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη.

Οι κάτοικοι του Μπαλουχιστάν των 7 εκατομμυρίων κατοίκων διαμαρτύρονται, ότι ενώ καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο έδαφος της χώρας και έχουν στο έδαφός τους περισσότερους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, η κεντρική κυβέρνηση που κυριαρχείται από τους κατοίκους της επαρχίας Πουντζάμπ, τους αδικεί στην κατανομή του πλούτου.

Ειδικά στις πρώην αποικίες τα κράτη δημιουργήθηκαν χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τα πραγματικά όρια των εθνών, που τα αποτελούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..