Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Τι να πιστέψω; Τι; ΨΕΜΑΤΑ ΕΜΠΟΛΑ


 EBOLA
Ο κόσμος χάνει τη μάχη με τον Έμπολα αλλά Το τέλος της επιδημίας του Έμπολα στη Νιγηρία και τη Σενεγάλη αναμένεται να κηρύξει ο Π.Ο.Υ.???

«Ο Εμπολα έχει μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με εμάς», δηλώνει ο Αντονι Μπάνμπερι, επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών που είναι επιφορτισμένη με τον συντονισμό της επείγουσας δράσης κατά του Εμπολα (UNMEER), τονίζοντας ότι ο κόσμος χάνει τη μάχη κατά του θανατηφόρου ιού.



Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ μιλώντας κατά
τη διάρκεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες για την αντιμετώπιση της επιδημίας, υπογράμμισε ότι η επιδημία του ιού Εμπολα «βρίσκεται πολύ μπροστά μας, πηγαίνει πιο γρήγορα από εμάς και είναι έτοιμη να κερδίσει την κούρσα». Ο ίδιος τόνισε ότι η πορεία του Εμπολα ή θα ανακοπεί τώρα «ή θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πρωτοφανή κατάσταση για την οποία δεν έχουμε σχέδιο αντιμετώπισης».



Ο Α. Μπάνμπερι, σημείωσε επίσης τις προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας οι οποίες αναφέρονται σε εμφάνιση 5.000 έως 10.000 νέων κρουσμάτων κάθε εβδομάδα στη Δυτική Αφρική από τον Δεκέμβριο και πρόσθεσε ότι: «Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ανάγκη από 7.000 κλίνες στα κέντρα νοσηλείας, αλλά μέχρι τότε (τον Δεκέμβριο), σύμφωνα με τις προβλέψεις μας, δεν θα έχουμε παρά περίπου 4.000 κλίνες», χωρίς το αναγκαίο προσωπικό για τη διαχείρισή τους.



«Υπάρχουν πολλές κακές ειδήσεις για τον Εμπολα, αλλά η καλή είδηση είναι ότι ξέρουμε πώς να τον σταματήσουμε» τόνισε ο Α. Μπάνμπερι, προσθέτοντας: «οφείλουμε να νικήσουμε τον Εμπολα και πρέπει να το κάνουμε γρήγορα. Κάθε ημέρα που περνά αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών».



Οι νεκροί από τον Έμπολα, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ Μπρους Έιλγουορντ, είναι 4.447 επί 8.914 καταγεγραμμένων κρουσμάτων.



Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δίνει ήδη οδηγίες προς τα Σώματα Ασφαλείας και το νοσοκομειακό προσωπικό για την προστασία τους και την αντιμετώπιση του ιού.



Η ΕΕ προγραμματίζει την Πέμπτη, τεχνική σύνοδο υπουργών Υγείας, με στόχο το συντονισμό των ενεργειών απέναντι στον ιό.

 Όμως


Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενδέχεται να κηρύξει το τέλος της επιδημίας του Έμπολα στη Σενεγάλη και τη Νιγηρία εφόσον δεν παρουσιαστεί κανένα νέο κρούσμα της ασθένειας μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο οργανισμός.

 Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει αφού επιβεβαιωθεί ότι δεν υπήρξε κανένα νέο κρούσμα στις χώρες αυτές τις τελευταίες 42 ημέρες, το μέγιστο διάστημα επώασης του ιού Έμπολα.

 "Εφόσον συνεχιστούν οι εφαρμοζόμενοι έλεγχοι για τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων και εάν δεν εντοπιστεί κανένα νέο κρούσμα" ο ΠΟΥ θα κηρύξει το τέλος της επιδημίας στη Σενεγάλη την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου και το ίδιο θα γίνει τρεις ημέρες αργότερα, στις 20 Οκτωβρίου, και για τη Νιγηρία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..