Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Τα 30 αργύρια τις εξέγερσης. Κανένας παραπονεμένος! Όλοι διορισμένοι. Όλοι βολεμένοι.

O πρόεδρος της ΕΦΕΕ και αναπληρωτής  γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Ήταν ένας από τους ηγέτες του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος και συμμετείχε ενεργά στην κατάληψη της Νομικής και την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973, ενώ
μεταπολιτευτικά διετέλεσε πρόεδρος της ΕΦΕΕ και αναπληρωτής  γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη ευρωβουλευτής το 1984, 1989 και 1994, και υπήρξε αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για επτά χρόνια (1987-1994) Στο διάστημα 1995-1999 ήταν επίτροπος Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Εκλέγεται Βουλευτής Α΄ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ από το 2000 ως το 2012.
Από τον Απρίλιο του 2000 ως τον Οκτώβριο του 2001 ήταν υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Η θητεία του σημαδεύτηκε  από το ναυάγιο του πλοίου Εξπρές Σάμινα με 81 νεκρούς.
Στις 15 Σεπτεμβρίου 2013, ανέλαβε καθήκοντα εκπροσώπου της Ελλάδος στην Παγκόσμια Τράπεζα. Η τοποθέτηση αυτή, έγινε στα πλαίσια της βελτίωσης της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με τον οργανισμό, για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας και την διευκόλυνση του επιχειρείν στην χώρα.

Στις αντιδράσεις που εκφράστηκαν από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την τοποθέτηση αυτή, η πολιτική ηγεσία ανακοίνωσε ότι επέλεξε να τον προτείνει στον εκτελεστικό διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας ως κατάλληλο υποψήφιο, λόγω των εμπεριστατωμένων γνώσεών του και της εμπειρίας του σε διεθνείς οργανισμούς με ανάλογα καθήκοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..