Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Σωφρονίου περί των γραφών Οσίου Φερλέμη και Οσίου Μπρίνια



Οδηγίες Σωφρονίου προς τον Αδελφό Ευλάμπιο της Μονής Κουτσουκαρίου (Κορυδαλλού) 

Αδελφέ Ευλάμπιε,
Σε χαιρετώ και σου συνιστώ εγκράτεια. Δεν είναι δυνατόν 17 κιλά μουστοκούλουρα, 2 ντραμιτζάνες Sauternes και 8 κιλά παστοκίδωνο να σου τελειώσουν σε 10 μέρες. Σαν πνευματικός εξομολογητής που είμαι εδώ στο
περιβόλι έμαθα πρώτος ότι ο Άγιος Εφραίμ θα δικαστεί με παραπεμπτικό βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών και μαζί του θα καθίσουν στο εδώλιο ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης, καθώς επίσης ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος.
Ακόμα, θα δικαστούν ο πρώην γ.γ. του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη, πρώην και νυν στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), όπως είναι ο τέως αντιπρόεδρος Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και τα μέλη του Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, είναι – κατά περίπτωση – ηθική ή φυσική αυτουργία σε απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις, που αφορούν στις "ιερές" ανταλλαγές εκτάσεων της λίμνης Βιστονίδας με δημόσια ακίνητα - φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου, από τις οποίες ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο. Αν είναι ποτέ δυνατόν Αδελφέ! Να ζημιωθεί το δημόσιο από την ανταλλαγή των φιλέτων με την Λίμνη Βιστωνίδα! Δεν είναι αρκετό που έκανε το θαύμα και άλλαξε όπως λένε οι Γραφές το κρέας σε ψάρι που αυξάνεται και πληθύνεται (φέτος ήταν και καλή η ψαριά! Εκατομμύρια ο γόνος); Αμ το άλλο αδελφέ μου! Δεν ζημίωσε ο Άγιος το Ελληνικό Δημόσιο! Ευεργέτησε τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων! Γιατί μόνο ένας φωτισμένος άνθρωπος την ώρα που γονυπετής παρακαλεί. Κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει. Χρησιμοποίησε τα Χρυσόβουλα του Σουλτάνου, που δεν μπορεί κανείς να τα αμφισβητήσει και έσωσε τα καλύτερα κομμάτια της χώρας  για να τα έχει να τα δώσει και πάλι πίσω στους Έλληνες.  Όπως λέει και η παράδοση  "Σώπασε κυρά Δέσποινα και μη πολυδακρύζεις πάλι με χρόνους, με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι". Οι κακόγλωσσοι θυμήθηκαν και τα Cayen που διαθέτει η μονή. Ε λοιπόν εμείς όλοι ξέρουμε ότι τα είχαν για να μεταφέρουν από την προβλήτα τα υψηλά πρόσωπα! Θα πέρνανε τον Κάρολο της Αγγλίας, τον Αγγέλου, τον Ρουσόπουλο  με τον αραμπά να τους πάνε στο αρχονταρίκι;  Άκουσον άκουσον! Έναν άνθρωπο που όταν αρρώστησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδος - ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου- είχε βουτήξει το ζωνάρι της Παναγιάς και είχε τρέξει με αυτό να τον σώσει! Και γύρισε και όλα τα εφοπλιστικά σπίτια με το ζωνάρι να τους ευλογήσει. Αυτόν τον άνθρωπο κατηγορούνε!
Ευλάμπιε, να εντείνεις τις προσπάθειές σου ώστε να ασπριστούνε πολλά κελιά. Έχουμε υπεισέλθει σε σκοτεινές εποχές! Όπως λένε και οι γραφές του Οσίου Μπρίνια και του Οσίου Φερλέμη: "Ο νηστικός θα φάει τον πεινασμένο! 

Άγε εν Ειρήνη! 


ΥΓ: Από τα σύγλινα που σου έστειλα να δώσεις λίγα στο Στεφανάκο. Αυτός πάντοτε μας θυμόταν και έκανε δωρεές όταν ήταν έξω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..