Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Aγλάισμα Τιμιότητος

agios kosmas 5-12-2014


Στη σύλληψη του Κωνσταντίνου Πρίφτη, 58 ετών, προέδρου του Δ.Σ. του Αθλητικού Κέντρου Νεότητας «Άγιος Κοσμάς» προχώρησαν οι διωκτικές αρχές σε εκτέλεση
σχετικού εντάλματος του ανακριτή πάταξης της Διαφθοράς, προέδρου Πρωτοδικών, Κωνσταντίνου Σαργιώτη.

Το ένταλμα είχε εκδοθεί σε βάρος του κ. Πρίφτη για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης κατ' εξακολούθηση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) 

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στην Αθήνα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας. 

Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από τη Δικαιοσύνη με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλλει ο  υφυπουργός Πολιτισμού, Γιάννης Ανδριανός.

Συγκεκριμένα, μετά τη μηνυτήρια αναφορά είχε διενεργηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση (έρευνα) από την εισαγγελέα, Αγγελική Τριανταφύλλου, κατόπιν σχετικής παραγγελίας της επικεφαλής της Εισαγγελίας πάταξης της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την εισαγγελική έρευνα προέκυψαν ενδείξεις αξιόποινης συμπεριφοράς για τον πρόεδρο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα  τον Αύγουστο του 2013 και παρέμεινε στη θέση του μέχρι τον Αύγουστο του 2014.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την έρευνα προέκυψαν ενδείξεις ότι ο συλληφθείς είχε υπεξαιρέσει μέσα σε ένα μήνα 800.000 ευρώ από το ταμείο του κέντρου.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας ασκήθηκε ποινική δίωξη και η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στον ανακριτή κ. Σαργιώτη, ο οποίος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης.

Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι ο ανακριτής θα διερευνήσει την πιθανότητα να έχει υπεξαιρεθεί μεγαλύτερο χρηματικό ποσό . 

Για τη σύλληψη του κ. Πρίφτη εκδόθηκε την Παρασκευή από την ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής΅

«Συνελήφθη χθες (04-12-2014) το απόγευμα στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για κακουργηματικές πράξεις.

Συγκεκριμένα ο 58χρονος, ως πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, τα τελευταία δυο έτη, φέρεται να τέλεσε τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία, κατ' εξακολούθηση και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, από δράστη που ενεργεί τέτοιες πράξεις κατ' επάγγελμα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..