Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Τελικά φορολογούνται οι Ισραηλινοί; Γιατί δέχεται λυσσαλέα επίθεση ο Καμμένος;



Ο Πάνος Καμμένος δέχτηκε επίθεση από το ΚΙΣ γιατί τόλμησε να πει ότι οι Ισραηλινοί δεν φολορολούνται και διαβάστε το
κείμενο τους: 
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος διαψεύδει κατηγορηματικά τη δήλωση του αρχηγού των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων", στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ότι οι Εβραίοι δεν φορολογούνται. Αποτελεί όνειδος για αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος να μη γνωρίζει ότι οι Έλληνες Εβραίοι είναι ισότιμοι Έλληνες πολίτες, απολαμβάνουν των δικαιωμάτων και υπόκεινται στο σύνολο των υποχρεώσεων που προβλέπονται από το Ελληνικό Σύνταγμα για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Τα δε αντιπροσωπευτικά τους όργανα, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, διέπονται από τις ίδιες ακριβώς φορολογικές υποχρεώσεις που προβλέπονται και για την Εκκλησία της Ελλάδος, και μάλιστα χωρίς ουδεμία επιδότηση από το Ελληνικό κράτος.

Ο κ. Καμμένος οφείλει να ζητήσει άμεσα συγνώμη για το επικίνδυνο ολίσθημά του, που αποτελεί σοβαρή αντισημιτική ενέργεια και βάλλει όχι μόνον κατά των Εβραίων Ελλήνων πολιτών, αλλά και κατά της ίδιας της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Όμως μάλλον δεν έχουν ενημερωθεί σωστά.
Πρώτον αναγκαστικός νόμος 846 του 1946, στο ΦΕΚ 17 της 22ας Ιανουαρίου 1946: "Περί καταργήσεως του Κληρονομικού δικαιώματος του (Ελληνικού )κράτους επί των εκκειμένων Ισραηλιτικών περιουσιών" : 
http://knossopolis.com/pdf/FEK_KIS-36/39-22.01.1946-N.846.pdf

Διαβάζουμε : «Άρθρον Μόνον 1. Επί κληρονομιών Ισραηλιτών Ελλήνων υπηκόων απωλεσθέντων κατά την διάρκειαν του πολέμου συνεπεία των φυλετικών διωγμών εκ μέρους του εχθρού εφόσον ούτοι δεν κατέλιπον εκ διαθήκης κληρονόμους, δεν εφαρμόζεται το άρθρον 12 του νόμου 2310/1920 «περί της εξ αδιαθέτου κληρονομικής διαδοχής», αι δε σχολάζουσαι κληρονομίαι περιέρχονται εις ιδρυθησόμενα δια Β. Διατάγματος Νομικό Πρόσωπον όπερ θα έχη ως σκοπόν την περίθαλψιν και αποκατάστασιν των Ισραηλιτών της Ελλάδος».

Παύει από το 1946 το Ελληνικό κράτος να κληρονομεί τις περιουσίες των νεκρών Ισραηλιτων, και αυτές που πηγαίνουν;;; στις Ισραήλιτικές κοινότητες : "αι δε σχολάζουσαι κληρονομίαι περιέρχονται εις ιδρυθησόμενα δια Βασιλικού Διατάγματος Νομικό Πρόσωπο" (το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο συντονισμού και γνωματεύσεως, όπως ανασυστάθηκε με το νόμο 366/1945 .. εδώ : http://knossopolis.com/pdf/FEK_KIS-36/23-07.06.1945-A.N.367.pdf

Οι εβραικές περιουσίες δηλαδή δεν κληρονομούνται από το Ελληνικό Κράτος αλλά απο το ΚΙΣ, ανήκουν πλέον στο Ισραήλ. Δηλαδή όχι απλή φοροδιαφυγή, αλλά κανονική αφορολόγητη περιουσία του Ισραήλ μέσα στην Ελλάδα! 

Η ιστορία δεν σταματάει το 1978 με το προεδρικό διάταγμα 182 παρέχονται στο ΚΙΣ φοροεισπρακτικές δικαιοδοσίες. 

Οπότε μέλη της Κοινότητας είναι "αυτοδικαίως" όλοι οι Εβραίοι της Αθήνας (τότε) και υποχρεούνται να καταβάλουν ηθικά και υλικά, "για την επίτευξη των σκοπών της Κοινότητας"


Ο ετήσιος φόρος ονομάζεται Πέτσια και καταβάλλεται από όσους έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, με ορισμένες εξαιρέσεις. Επίσης, φορολογούνται το τυρί, το κρασί, η ζάχαρη κλπ μέσω άλλης εισφοράς, της Γκαμπέλλα. Άλλοι φόροι έχουν να κάνουν με το Πάσχα, καθώς και με όλες τις κοινωνικές τελετές. Φορολούνται επίσης οι δωρέες προς την Κοινότητα.


Τέλος, εισπράττουν φόρους ακόμα και από τις Κρατικές επιχορηγήσεις για κοινωφελείς σκοπούς. Από αυτές τις εισφορές δεν μπορεί να γλιτώσει κανείς εγγεγραμμένος στην Κοινότητα Εβραίος: Πρέπει να καταθέσει ένσταση (!!!) εναντίον της Πέτσια και μετά, αν στα επόμενα 2 χρόνια διαγραφεί από την Κοινότητα, απαλάσσεται. Στο Διάταγμα υπάρχουν και άλλες ρυθμίσεις σχετικές με τη διαδικασία εκλογών,τα επίτιμα μέλη κλπ 






Οπότε ο κ. Καμμένος ξέρει γιατί μιλάει και το ΚΙΣ καλά θα κάνει όταν θίγει πολιτικά πρόσωπα να ξέρει τι λέει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..