Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Αμοραλιστές < γαλλική amoralisme: Αυτός που δεν υπολογίζει ηθικούς φραγμούς μπροστά στην προσωπική κοινωνική άνοδο και οικονομική επιτυχία.


Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, αυτοί και οι κυβερνήσεις τους από το 1981 μέχρι σήμερα είχαν και έχουν αναγάγει το αμοραλισμό σε επιστήμη. Ένας αμοραλισμός, μία
γενικότερη έκπτωση  όλων των προσωπικών και κοινωνικών αξιών. Που είχε και έχει διαποτίσει με ελάχιστες εξαιρέσεις όλο το πολιτικό στρώμα από τον αρχηγό του κράτους μέχρι τον τελευταίο πολιτευτή. Αυτοί οι ίδιοι έδιναν το παράδειγμα και ο λαός ακολουθούσαν. Η υποκρισία, η ραδιουργία, η συκοφαντία, η αναξιοπιστία, η φιλαργυρία, η διαφθορά, η πλεονεξία, η αναξιοκρατία, η σπατάλη του δημοσίου χρήματος, το ψέμα, οι εγκληματικές ενέργειες, ο νεποτισμός και ο φαρισαϊσμός ήταν και είναι δικά τους χαρακτηριστικά. Αυτά τα χαρακτηριστικά μεταφέρθηκαν σε μεγάλο μέρος του κοινωνικού σώματος και του κρατικού μηχανισμού, όπως μεταφέρονται οι επιδημίες και αρρώστησαν και αυτά. Κανείς από αυτούς που κυβέρνησαν τον τόπο δεν έκανε απολύτως τίποτα για το λαό και τον τόπο. Εφαρμόζουν φορομπηχτική πολιτική εξαθλιώνοντας τον λαό, διασκορπώντας και παραχωρώντας την περιουσία του σε επαγγελματίες μιζαραδώρους. Νταβατζήδες, τοκογλύφους, λαθρέμπορους, σε όλα τα κατακάθια του πλανήτη χαρίζουν περιουσία του ελληνικού λαού. Αυτοί και τα κομματό-σκυλά τους καλά κρατούν. Σε λίγο που ο λαός ξεσηκώνεται σιγά-σιγά ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΥΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
Γράφει κάπου ο Τερέντιος και το επαναλαμβάνει ο Γκαίτε : "Είμαι άνθρωπος και τίποτα το ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο...."
Η μόνη ελπίδα της Ελλάδος είναι νέοι άνθρωποι να ασχοληθούν με τα κοινά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..