Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Αυτά που ειπώθηκαν τα έχω ξανακούσει;



Όραμα, συμπληγάδες, εθνικό συμφέρον, τιμή στις προεκλογικές δεσμεύσεις , σεβασμό της δημοκρατίας ,( μουγκα στην στρουγκα για απλή αναλογική) η ατζέντα αλλάζει, ανηφορικός δρόμος ,η καμένη γη έγινε καμένα σπαρτά, εκβιασμός της..
Ελλάδας, θα βρεθεί μέσα από διαπραγματεύσεις η λύση ,   με κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, δεν διαπραγματευόμαστε την λαϊκή κυριαρχία, την εθνική κυριαρχία ,νέα συμφωνία πρόγραμμα μέχρι τον Ιούνιο,  στοίχημα της ηνωμένης Ευρώπης, πατριωτική αίσθηση ευθύνης, αποκατάσταση αδικιών,  στοίχημα με τον λαό ,παθογένειες πελατειακών σχέσεων ανασυγκρότηση, εξορθολογήσμος δημόσιας,  διοίκησης, περιορισμός προνομίων βουλευτών, τα τρία μας τα κάνει δυο τα αεροπλάνα. Φοροδιαφυγή, ακήρυκτος πόλεμος. ΜΜΕ έλεγχος, δάνεια,  αστυνομικός της γειτονιάς. αλλαγή  ονόματος ΕΥΠ . .Φόρος Ακίνητης Μεγάλης  Περιουσίας (κάτι σαν το ε9) ληξιπρόθεσμα μέτρα και ρύθμιση .περιορισμός  σπατάλης ,κοινωνικό συμβόλαιο με τη Ευρώπη ,ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας( κάτι σαν ΕΤΒΑ). εξίσωση να λύσουμε ,ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ . Αν θυμάμαι καλά και οι δύο Παπανδρέου τα είχαν πει περίπου τα ίδια και ο Σαμαράς και ο Σημίτης και ο Καραμανλής για να μην αδικώ κανέναν .
 Να μην ξεχάσω και τα εξαιρετικά προοδευτικά  που υποσχέθηκες το δώρο Χριστουγέννων για τους χαμηλοσυνταξιούχους που θα ξαναδώσεις (αν ζούσε ο συγχωρεμένος ο Τριάντης θα έπαιρνε ένα κουλούρι και θα στο έδειχνε). Το πολύ θετικό για το  Κράτος δικαίου στο μεταναστευτικό ιθαγένεια στα παιδιά δεύτερης γενιάς το επικροτούν και οι ΑΝΕΛ με πρώτο τον Καμμένο και σύσσωμη η αξιωματική αντιπολίτευση και η Χρυσή Αυγή. Για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και δη των καθαριστριών σιωπώ. Πραγματικά μόνο ένας εγκεφαλικά διεστραμμένος θα τις  είχε απολύσει και θα είχε επιμείνει ότι το έκανε για το σωστό. Τώρα όσο για τον ανήφορο που λες και εγώ σε πιστεύω ωστόσο ο ποιητής μας λέει : «και τούτος ο ανήφορος, κατήφορο θα φέρει» . Άλλο θετικό ήταν ότι έκανες μόνο ένα σαρδάμ και οι μέχρι τώρα αποφάσεις είναι πρωτοπόρες, όπως ότι ξανάδιόρισες κάποιον από την παλιά ΥΠΕΔΑ  που έχει πείρα γιατί  «όποιος δεν ξέρει να γδάρει, χαλάει και κρέας και τομάρι» λέει ο λαός μας. Αναστολή πλειστηριασμών (εδώ κούρεμα απαγορεύεται? ), σπίτι και ρεύμα για όλες τις οικογένειες ( αφου έχουν χάσει τα σπίτια τους ή μετά), ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους, κάτι είναι και αυτό.   Σου εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σου!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..