Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Όλα τα γ@@ρ@@νι@ την ίδια μούρη έχουν. Τα ολλανδικά όμως έχουν την χειρότερη. Έχουμε και εμείς... Αλλά αυτοί είναι επιστήμονες. Μας δείχνουν τον δρόμο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ολλανδίας, Ivo Opstelten και ο υφυπουργός του, Fred Teeven, παραιτήθηκαν μετά την αποκάλυψη στοιχείων που αποδεικνύουν ότι παραπλάνησαν το κοινοβούλιο της χώρας σχετικά με μια πληρωμή....
ύψους 2 εκατ. ευρώ που είχε κάνει το δημόσιο το έτος 2001 σε έναν γνωστό στις αρχές κακοποιό.

Η υπόθεση αφορά την επιστροφή αφορολόγητου του προαναφερόμενου ποσού στον Κέες Χέλμαν, έναν έμπορο ναρκωτικών, αφού οι αρχές απέτυχαν να αποδείξουν πως τα χρήματα που είχαν κατασχεθεί από αυτόν αποτελούσαν προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας. Την επιστροφή είχε εγκρίνει ο υφυπουργός Fred Teeven, ο οποίος ήταν τότε αρχιεισαγγελέας. 

Όταν η καταβολή των χρημάτων αυτών ήρθε στο φως πέρυσι, τόσο ο Fred Teeven, όσο και υπουργός Δικαιοσύνης ισχυρίστηκαν στο κοινοβούλιο ότι η πληρωμή ήταν μικρότερη και ότι όλα τα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση αυτή έχουν χαθεί.

Οι δυο πολιτικοί, ανέφεραν ότι η αποτυχία τους να βρουν τα έγγραφα κατέστησε τις θέσεις τους αδύνατον να υποστηριχθούν επαρκώς.

Οι παραιτήσεις των δύο κυβερνητικών στελεχών για την πληρωμή αυτή, η οποία τυπικά δεν ήταν παράνομη, σηματοδοτούν την κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στους Φιλελεύθερους και τους εταίρους τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, τους Εργατικούς, ενόψει των κρίσιμων περιφερειακών και νομαρχιακών εκλογών που θα διεξαχθούν αργότερα εντός του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..