Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ευνουχισμένοι διανοούμενοι, μικροί ανίκανοι και τυφλοί κυβερνήτες.

Η διπλή γλώσσα της παραπληροφόρησης εμφανίζεται με πολλά πρόσωπα. Ο θάνατος αμάχων έγινε παράπλευρες απώλειες, ο επιθετικός πόλεμος και η αρπαγή άμυνα και αποκατάσταση της δημοκρατίας, η προπαγάνδα διαφώτιση, το...
 πραξικόπημα επανάσταση, το σαμποτάζ οικονομική κρίση η δολιοφθορά αμέλεια. Η Τρόικα θεσμοί, τα φληναφήματα, η δημιουργική  ασάφεια και οι πάσης φύσεως αριστερές μπούρδες, δήθεν αριστερή πολιτική, οι υγιείς  αντιδράσεις των ερωτηθέντων, έγιναν  παλαιοκομματικές συμπεριφορές αντιδραστικών στοιχείων. Ο Θουκυδίδης έλεγε: Τη αχαριστία, έπεται η αναισχυντία, αύτη γαρ εστί επί πάντα τα αισχρά ηγεμών*. Επιβεβαιώθηκε και αυτό τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα αυτό το διάστημα, πχ δόθηκε στους εργαζομένους της ΔΕΗ αύξηση να παίρνουν ένα καφέ και ένα σάντουιτς και σήμερα διαβάζουμε και ακούμε από τα ΜΜΕ: Οργή Λαφαζάνη για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Αιτία; Οι αυξήσεις από την πίσω πόρτα που επέβαλε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Δεν ήξερε ο υπουργός; Δεν ρώταγε; Σε ποιον λογοδοτεί η Ρυθμιστικής Αρχή Ενέργειας; Αυτός είναι υπουργός Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Αλλά μια και το στίγμα το έδωσε ο πρωθυπουργός μας με τους Μακαρισμούς ας συνεχίσουμε και εμείς σε χριστιανικό πνεύμα. Δεν γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά; Τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο και λιποθυμούν από την πείνα, αυτή η αύξηση των 6 ευρώ δεν θα μπορούσε να δωθεί στα σχολεία για να ταΐζουν τους μαθητές τους; Αλλά συγγνώμη! Ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ πρέπει να πίνει τζάμπα τον καφέ του αλλιώς δεν παράγει! Τελικά βλέπουμε ότι δεν προωθείται κανένα νομοσχέδιο από τα προεκλογικώς υποσχεθέντα. Για παράδειγμα κούρεμα του χρέους, κανάλια-καναλάρχες-και λοιπά, στοπ στους πλειστηριασμούς, και άλλα τόσα πολλά. Είναι ένα remake της αρπαγής των ψήφων των Ελλήνων το 2012 από τον κ. Σαμαρά με καλύτερο γραφείο Προπαγάνδας και Παραπληροφόρησης. Και τώρα επιβεβαιώνεται ο Σεφέρης και για τον τίτλο του άρθρου και για τον επίλογό του. Κι ο άνθρωπος κατάντησε πραμάτεια.



*Τη αχαριστία, έπεται η αναισχυντία, αύτη γαρ εστί επί πάντα τα αισχρά ηγεμών. Την αχαριστία ακολουθεί η αναισχυντία, αυτή είναι και όλων των κακών ο αρχηγός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..