Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Που να μεταναστεύσετε στις Ηνωμένες Πολιτείες

Λοιπόν η γραφειοκρατία στις ΗΠΑ δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά (μάλλον) αξίζει να μας κουνήσετε το λευκό μαντήλι.  Οι πόλεις των ΗΠΑ που ακολουθούν βαρέσαν....
πτώχευση και είδαν το εργατικό δυναμικό τους να αποχωρεί και τώρα ζητάνε κόσμο για να ξαναγεμίσουν. 

Ιδού!

Ντιτρόιτ
Γειτονιές ερημωμένες, εργοστάσια κλειστά, δρόμοι που άλλοτε έσφυζαν από ζωή. Λίγα πράγματα θυμίζουν την πάλαι ποτέ κραταιά πόλη των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.Αυτό που για κάποιους μοιάζει με εικόνα καταστροφής, για κάποιους άλλους είναι ευκαιρία. Ή μάλλον οι αρχές της πόλης, το κάνουν να μοιάζει κάπως έτσι......
Το Challenge Detroit είναι ένα πρόγραμμα που ενθαρρύνει νέους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες να μετακινηθούν στην πόλη. Το πρόγραμμα πληρώνει εκείνους που συμπληρώνουν αίτηση και επιλέγονται για το τελικό στάδιο για να ενταχθούν σε επιχειρήσεις της περιοχής και μη κερδοσκοπικές εταιρείες αλλά και στην τοπική κοινότητα ούτως ώστε να προσαρμοστούν πιο εύκολα και γρήγορα στους ρυθμούς του Ντιτρόιτ. Ο στόχος είναι τα νέα ταλέντα να ολοκληρώσουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις και τις ιδέες τους για να μείνουν στην πόλη και να συμβάλλουν στην ανάκαμψη της μετά την πτώχευση της 18ης Ιουλίου του 2013

Chattanooga, Tennessee
H Chattanooga (Τσαττανούγκα) είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στο Τενεσσί και αριθμεί περίπου 170.000 κατοίκους. (Όσο και ο Πειραιάς πάνω κάτω) Πλέον ευελπιστεί να γίνει η νέα πατρίδα των "geeks" που θέλουν να μετακομίσουν σε μια άλλη πόλη.
Πρόσφατα η δημοτική αρχή δημιούργησε μια ακτίνα οικοδομικών τετραγώνων που ονομάζεται GigCity, και κάπως έτσι η μικρή Τσαττανούγκα αποτελεί την πρώτη πόλη στο δυτικό ημισφαίριο που προσφέρει πλήρη και δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλο το οικιστικό της κέντρο.Κάτι σαν το free wifi του Σαμαρά, αλλά, υλοποιημένο. Το επόμενο βήμα ήταν το λανσάρισμα του gigtank. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προσκαλεί εργαζόμενους στον τομέα της πληροφορικής για μετοίκιση και απασχόληση στις εταιρείες που ξεπετάγονται σαν μανιτάρια στην Τσαττανούγκα.

Niagara Falls, Νέα Υόρκη
Είναι η μικρή πόλη κοντά στους πασίγνωστους καταρράκτες του Νιαγάρα. (Κάτι σαν την Έδεσσα)  Η δημοτική αρχή κοινοποίησε το πρόγραμμα Live NF.
Όπως ανακοινώνεται, "η πόλη του Νιαγάρα θα βοηθήσει τους αιτούντες πληρώνουν τα δάνεια σπουδαστών τους.
Σε αντάλλαγμα, οι υποψήφιοι θα διαμένουν σε γειτονιές της περιοχής για δύο χρόνια". Ο δήμος προσφέρει 7.000 δολάρια σαν "επιστροφή" για τους υποψηφίους που θα μετοικήσουν στην μικρή πόλη αποπληρώνοντας έτσι τα φοιτητικά τους δάνεια και βοηθώντας την τοπική οικονομία να ανθίσει. Δεύτερος στόχος, είναι η αναζωογόνηση του πληθυσμού της πόλης του Νιαγάρα ενώ θα προσφέρονται και νέες θέσεις εργασίας για όσους θέλουν να διαμείνουν πάνω από δύο χρόνια.

Και για το τέλος το καλύτερο. 
Αλάσκα
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένη πόλη ή πόλεις, αλλά για ολόκληρη την Πολιτεία. Η αρχή της Αλάσκα ανέπτυξε το Permanent Fund Dividend που στην ουσία πληρώνει τους κατοίκους της για να μείνουν μόνιμα εκεί. Τι σημαίνει αυτό; Προβλέπεται ετήσιο επίδομα διαμονής έτσι ώστε οι οικογένειες των εργατών και των εργαζομένων να μην εγκαταλείψουν την κρύα Αλάσκα. Για να δικαιούται κανείς αυτό το επίδομα, πρέπει πρώτα να έχει ζήσει για τουλάχιστον έναν χρόνο στην Πολιτεία, να έχει καθαρό ποινικό μητρώο και να είναι παρών στην Αλάσκα για τουλάχιστον 190 μέρες κάθε χρόνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..