Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Προπαγάνδα από την Huffington Post; Το μεν αληθές εν, το δε ψεύδος πολυσχιδές.

Μερικές φορές διαβάζουμε κάποια άρθρα από τα οποία διψάμε να πάρουμε γνώση για το άγνωστο αλλά δεν γνωρίζουμε εάν λένε αλήθεια ή ψέματα. Τα άρθρα τέτοιου ενδιαφέροντος τα συναντάμε σε ιστιότοπους με μεγάλη αναγνωσιμότητα, οι.....
οποίοι υποτίθεται ότι είναι έγκυροι σοβαροί.
Όπως για παράδειγμα αυτό εδώ το άρθρο της Huffington Post. Διαβάστε το εδώ
Η αρθρογράφος για να μας αποδείξει πόσο υπέροχη είναι η Βόρειος Κορέα μας γράφει:
Έζησα στη Βόρεια Κορέα για σχεδόν δύο χρόνια, από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι το Μάρτιο του 2014. Έφτασα στην Πιονγκ Γιανγκ ένα ζεστό καλοκαιρινό πρωινό και δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω. 
Ενώ λίγο παρακάτω: 
Η κίνηση στη λεωφόρο που οδηγεί στην Πιονγκ Γιανγκ είναι ελάχιστη. Δεξιά και αριστερά ανθισμένες κερασιές και σημύδες στολίζουν τη λεωφόρο. Χρυσοκίτρινα χωράφια από καλαμπόκι λαμπυρίζουν στον απογευματινό ήλιο και απλώνονται τόσο μακριά όσο μπορεί να φτάσει το βλέμμα.

Κ. Μεγαλούδη χρειάζεται να είσαι σοφός για να χειριστείς ένα ψέμα. Ο βλάκας καλύτερα να παραμένει ειλικρινής όπως λέει και ο Norman Douglas. Οι κερασιές ανθίζουν τον Μάρτιο, μέχρι τον Ιούνιο δεν έχει μείνει όχι άνθος αλλά ούτε κουκούτσι. Το καλαμπόκι θέλει ζέστη. Eπειδή είμαστε στο βόρειο ημισφαίριο και έχουμε το ίδιο κλίμα σχεδόν με την Κορέα τα καλαμπόκια αρχίζουν να χρυσαφίζουν από τέλη Ιουλίου έως τέλη Αυγούστου. Πως μπορούν στην ίδια περιοχή να συνυπάρχουν και τα δύο τον Ιούνιο όπως περιγράφεται; Είσαστε εκτός τόπου και χρόνου. 

Για ποιο λόγο γράφτηκε αυτό το άρθρο; Για να μας δείξει πόσο όμορφη είναι η Βόρειος Κορέα και τι καλά που περνάνε; Να ζηλέψουμε και μεις μια ωραία κομουνιστική δικτατορία με πείνα και λοιμό και όταν θα μας την επιβάλλουν να πούμε τι καλά! Ότι αφού έχουν στην Βόρειο Κορέα και ψωνίζουν για να φάνε θα έχουμε και μεις και θα είναι καλύτερα; 
Μπορεί να είναι και καλύτερα γιατί την τόσο λεπτή και υπέροχη ιδέα της Δημοκρατίας δεν καταφέραμε να την τιμήσουμε δυστυχώς. Οπότε άντε με το καλό να μας έρθει και ο δικός μας ο Κιμ. Επίσης προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δείτε και την ταινία The Interview για να μπούμε πιο εύκολα στο κλίμα.
To σταθμαρχείο που σας έδωσε εντολή ή ο υπεύθυνος προπαγάνδας ή ή ή ή έκανε λάθος επιλογή στο πρόσωπό σας. Αυτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..