Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Στο παρελθόν σύνθημα ήταν ''έξω οι βάσεις''. Τώρα παραχωρείται -χωρίς να ζητηθεί- και ελληνικό νησί στο ΝΑ Αιγαίο γιά...νατοϊκή βάση



''Εντυπωσιασμένοι'' στο Πεντάγωνο των ΗΠΑ από την μεγάλη...''προθυμία'' του υπουργού 'Αμυνας Ελλάδας
- Ομιλία υπουργού στο συνέδριο Economist, Αθήνα 15 Μαίου '15: Αναφερόμενος στα μελλοντικά σχέδια της κυβέρνησης, ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι θα προτείνει την δημιουργία ''νέας αεροπορικής νατοϊκής βάσης στο νοτιο-ανατολικό Αιγαίο'', λέγοντας «...Σε λίγες ημέρες θα...
βρίσκομαι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου σκοπός είναι στη συνάντηση που θα έχω με τον ομόλογό μου Υπουργό η ενίσχυση της Σούδας και παράλληλα η πρόταση της Ελλάδος για τη δημιουργία μίας σημαντικής νατοϊκής αεροπορικής βάσεως στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο...».
- Ασύμφορη, μεγάλη συμφωνία-συμβόλαιο με Lockheed Martin (500 εκατομ.) γιά την συντήρηση-αναβάθμιση παλαιών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ΟRIOΝ Ρ-3Β, που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα ως...''διακρατική'', αν και δεν υπογράφηκε με υπουργείο ή κρατικό φορέα ΗΠΑ, αλλά με ιδιωτική εταιρία (που συνηθίζει να δίνει και...''προμήθεια'', δηλ. μίζα). Το αίτημα γιά συμβόλαιο αναβάθμισης των ORION είχε πρωτο-υποβάλει ως υπουργός 'Αμυνας, ο άλλος ''πολύ πρόθυμος'' Δημ. Αβραμόπουλος, στις  21 Αυγούστου 2014, όταν επισκέφθηκε το Πεντάγωνο.
Με τέτοια εντυπωσιακή, ασυνήθιστη προθυμία γιά ''προσφορά'', φυσικό ήταν και ο κ. Π. Καμμένος να εξασφαλίσει άμεσα πρόσκληση γιά να επισκεφθεί το Πεντάγωνο ΗΠΑ, 21 Μαίου 2015. Διαφορετικά, ο επικεφαλής του υπουργείου Μίζας, γνωστού και ως 'Αμυνας, θα το έβλεπε σε...φωτογραφίες.
Σημ.: Είναι ψεύτικες οι δήθεν ''πληροφορίες'' ότι ο 'Ελληνας υπουργός ζήτησε από τον Αμερικανό συνάδελφό του να τον δεχτούν μαζί με τα ''ιερά λείψανα'' της αγίας Βαρβάρας του Πυροβολικού (που θα κρατούσε η επί του Τουρισμού κυρία Κουντουρά, γιά να προωθηθεί στις ΗΠΑ ο ''θρησκευτικός τουρισμός'') και να αποδοθούν έτσι έμμεσα και σε αυτόν ''τιμές αρχηγού κράτους'', απλούστατα επειδή στις ΗΠΑ δεν γίνονται τέτοια χαζά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..