Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Προκαλούν οι Τούρκοι για άλλη μία φορά

Μετά την κοινωνική..... επίσκεψη υιού Ερντογάν θα γίνει συνέδριο της FUEN υπό την αιγίδα της… τουρκικής μειονότητας.
Απέστειλαν προσκλήσεις στα ελληνικά και αγγλικά
σε Περιφερειάρχη και δήμαρχο Κομοτηνής που δεν θα παραστούν, ενώ όποιοι αυτοδιοικητικοί το κάνουν θα είναι με την απλή ιδιότητά τους κι όχι ως αιρετοί Προσπαθούν να το αναγάγουν σαν ένα συνέδριο με ιστορική σημασία, καθιερώνουν είσοδο 50 ευρώ και θέμα την εκπαίδευση, θρησκευτική αυτονομία της «τουρκικής Μειονότητας Δυτ. Θράκης και θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων των μειονοτήτων»…
Δεν επέλεξαν τυχαία την Κομοτηνή για το συνέδριό τους η Ομοσπονδιακή Ένωση Εθνικοτήτων της Ευρώπης γνωστή ως FUEN από τις 13-17 Μαΐου και φυσικά ημερομηνία της μεγάλης εθνικής γιορτής της πόλης μας προσπαθώντας να κερδίσουν το ενδιαφέρον αποσπώντας ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού από τον χαρακτήρα των μεγάλων εκδηλώσεων για την περιοχή μας, αφού γιορτάζεται η ενσωμάτωση της Θράκης στον ελληνικό κορμό. Αυτή την σημαδιακή επέτειο επέλεξαν οι αυτοαποκαλούμενοι «Τούρκοι της Θράκης» σε συγχορδία με DEB, σύλλογο επιστημόνων μειονότητας, με ομοσπονδία Δυτικοθρακιωτών της Ευρώπης και θέμα καυτό τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων, την εκπαίδευση και την θρησκευτική αυτονομία της μειονότητας που αυτοαποκαλείται ως «τουρκική μειονότητα».

Στις 13 Μαΐου 2015 αναμένεται να έρθουν στην Κομοτηνή περίπου 240 σύνεδροι από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στο οποίο θα συμμετέχουν διεθνείς προσωπικότητες, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και παρουσιάσεις με το προαναφερόμενο θέμα, ενώ ορίστηκε και είσοδος 50 ευρώ στο ξενοδοχείο όπου θα φιλοξενηθούν οι εργασίες του. Προσκλήσεις απεστάλησαν στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Γιώργο Παυλίδη και στον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη στα ελληνικά και αγγλικά, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα παραστούν, ενώ όσοι μειονοτικοί σύμβουλοι δημοτικοί ή περιφερειακοί παραστούν θα είναι ως ιδιώτες κι όχι με την επίσημη ιδιότητά τους. Την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, που καταφθάνουν οι σύνεδροι στην Κομοτηνή από το εξωτερικό θα μετέχουν σ΄ ένα Μειονοτικό Παζάρι που θα αναπτυχθεί στο χώρο του ‘Χρήστος κι Εύη’. Στις 14 και 15 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις στις οποίες θα συζητηθούν τα θέματα και προβλήματα των μειονοτικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη και της …τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης όπως προκλητικά αναφέρεται ως εθνική μειονότητα, ενώ ανοιχτή για όλους θα είναι η τελευταία μέρα του συνεδρίου με την συνέλευση της Επιτροπής των συνέδρων της FUEN, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει ξενάγηση στα ιστορικά και πολιτισμικά αξιοθέατα και μέρη της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..