Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Κολάστηκα: Χωριάτη άγιο κι αν ιδής, ποτέ μην προσκυνήσεις, κι αν τον ιδής και ‘πίσκοπο, χέρι μην του φιλήσεις.


Απερίγραπτες σκηνές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Κυριακής μέσα και έξω από Ιερό Ναό σε χωριό της Ημαθίας, με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον ιερέα, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση δύο περιπολικών της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όλα
ξεκίνησαν μέσα στην εκκλησία όταν, αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο ιερέας από μικροφώνου, ανακοίνωσε ότι "παύει" από τα καθήκοντά του τον ιεροψάλτη του ναού, ο οποίος πήρε το λόγο για να αποχαιρετήσει τους ενορίτες. Αυτά που έλεγε, όμως, δεν έβρισκαν σύμφωνο τον ιερέα και κάποια στιγμή "διέταξε" να του αφαιρέσουν το μικρόφωνο.

Νωρίτερα, και ενώ κάμερα βιντεοσκοπούσε τη Θεία Λειτουργία, ακούστηκαν οι φράσεις: "Γιατί τραβάτε ρε; Κλείστε γρήγορα τις κάμερες! Πάρτε δρόμο".

Μετά το πέρας της λειτουργίας, νεαροί κατ' εντολή του ιερέα, αλλά και ο ίδιος ο ιερέας ζητούσαν με άγριο τρόπο εξηγήσεις και απαιτούσαν την καταστροφή ή την παράδοση σ' αυτούς του οπτικοακουστικού υλικού.

Σύμφωνα με το verianet.gr, ο ιερέας επιτέθηκε φραστικά σε παρισταμένους με εκφράσεις όπως: "Να σου κάτσει στο λαιμό το αντίδωρο!", "Μουσίτσα, θα σε τακτοποιήσω κι εσένα", "Να φορέσεις φουστάνια ρε".

Μετά από τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση, στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό, το οποίο, μάλιστα, ζήτησε ενισχύσεις λόγω της έκρρυθμης κατάστασης και σε λίγα λεπτά έφτασε και δεύτερο περιπολικό.

Οι εμπλεκόμενοι στον καυγά οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου απειλούσαν με μηνύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..