Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Γίνεται ή όχι διαπραγμάτευση;

Δεν γίνεται καμία διαπραγμάτευση μετά τις 20 Φερβουαρίου.Η διαπραγμάτευση έγινε μεταξύ 26 Γενάρη και 20 Φλεβάρη,όποτε και υπήρξε συμφωνία για 4 μήνες.Οι δανειστές έλεγαν ότι
θέλουν δυο μήνες  περίοδο για εφαρμογή της συμφωνίας,η Ελληνική Κυβέρνηση ζητούσε 6 μήνες και συμφώνησαν στο τετράμηνο.Σε αυτό το διάστημα η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένα αποτελέσματα σε εισπράξεις. Οι δανειστές δεν νοιάζονται από που θα τα εισπράξει,ούτε υποδεικνύουν μέτρα στις περικοπές συντάξεων και ΦΠΑ 23% στο ρεύμα.Αποτέλεσμα θέλουν και ας το φέρει απο άλλα μέτρα η κυβέρνηση.»


Αυτά μας είπε κορυφαίο στέλεχος το οποίο δεν ανήκει στην κυβέρνηση,αλλά και συνομιλεί και με την κυβέρνηση και με τους δανειστές και μας ζήτησε «αυτό να γράψουμε για να αποκατασταθεί η αλήθεια».

Το κορυφαίο στέλεχος εκτίμησε ότι «στο τραπέζι παίζονται μπλόφες».

Η Νέα Δημοκρατία εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται, αλλά σπρώχνει τη χώρα εκτός ευρώ»

Αυτά είναι βέβαια σε πλήρη αντίθεση με τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «τώρα μπαίνουμε στη διαπραγμάτευση».

Εκτός και αν στη διαπραγμάτευση νοούνται και οι μπλόφες ,αλλά και το ταξίδι στη Ρωσία,με προπομπό τον Υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη και με προετοιμασία συνάντησης-πολιτικής συμφωνίας με τον πρόεδρο Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη στις 18 Ιουνίου…

Ενδιαφέρον έχει να παρατηρήσει κανείς τη στάση των Γάλλων.Ο πρόεδρος Ολάντ στη δήλωσή του δεν είπε ότι δεν ζητεί κανείς συγκεκριμένα μέτρα,όπως περικοπές συντάξεων,αλλά είπε ότι δεν πρέπει να κοπούν οι χαμηλές συντάξεις.Επομένως συμπεραίνει κανείς οτι γενικά περικοπές συντάξεων ζητούν ,αλλα μένει να προσδιορίσουμε ποιές θεωρούνται χαμηλές.Επίσης δεν διαψεύστηκε ότι ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου στην Ελλάδα Μπόμπ Τράα είχε πει στον πρόεδρο της Ενωσης Επιχειρήσεων Βασίλη Κορκίδη(ο οποίος δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ…) ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα πρέπει να είναι ,όπως στα Βαλκάνια,δηλαδή 300 ευρώ…

Ενδιαφέρον έχει κατόπιν τούτων μια συνέντευξη του Γάλλου αριστερού πολιτικού Μελανσόν στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κούλογλου.

Μεταξύ άλλων ο Μελανσόν είπε:

«Κι ο κ. Σόιμπλε έχει δηλώσει: ‘Να δω πώς θα πει ο Τσίπρας στους Έλληνες ότι δεν κράτησε το λόγο του’. Απολαμβάνουν την ιδέα ενός ηγέτη ταπεινωμένου μπροστά στο λαό του. Μα τα ίδια έλεγε και για τη Γαλλία. Μα διανοείσαι το θράσος; Είπε πως θα ήθελε οι Γερμανοί να εξαναγκάσουν τη Γαλλία, αλλά δεν μπορούμε. Κι αυτό εξαιτίας της δημοκρατίας.  Διανοείσαι τη βιαιότητα της φράσης αυτής; Είναι τρελοί οι άνθρωποι, είναι απίστευτα αλαζόνες!».

«Είναι απίστευτη η αλαζονεία των αξιωματούχων της Μέρκελ. Λένε: ‘Η Ευρώπη πάντα έτσι λειτουργούσε και έτσι θα συνεχίσει’. Κι όταν ήρθαν οι Έλληνες, είπαν: ‘Θα κάνουν κι αυτοί ό,τι έκαναν κι οι άλλοι’. Όταν είδαν ένα νέο κι ευγενικό Έλληνα (ενν. τον Τσίπρα), με ωραίο χαμόγελο είπαν θα τον κάνουμε μια χαψιά. Αλλά την πάτησαν. Μήνες μετά, είμαστε στο ίδιο σημείο. Ο ευγενικός Έλληνας αρνείται να υποχωρήσει».

Ο Μελανσόν ,ο οποίος ,συνέγραψε ένα φιλελληνικού περιεχομένου βιβλίο επισημαίνει: «η Μέρκελ είπε ψέματα ότι οι πολίτες της Γερμανίας δουλεύουν περισσότερο από του Έλληνες, τη στιγμή που εκείνοι βγαίνουν πιο νωρίς στη σύνταξη.Ποιος Ευρωπαίος ηγέτης επιτρέπεται να μιλάει έτσι για τους άλλους; Εάν, όμως, πω εγώ κάτι εναντίον των Γερμανών, αμέσως θεωρούμαι απαράδεκτος και γερμανόφοβος».

Δεν διστάζει, παράλληλα, να αναφερθεί και στα «πρωτογενή πλεονάσματα» αλλά και στα σενάρια περί Grexit: «Ζητούν από τους Έλληνες να έχουν 4,5 μονάδες πρωτογενές πλεόνασμα. Μα ποιος στην Ευρώπη έχει 4,5 μονάδες πλεόνασμα και το ζητούν από τους Έλληνες με τη βία; Σήμερα το 80% του ελληνικού χρέους είναι στα χέρια δημόσιων οργανισμών. Λένε να διώξουμε τους Έλληνες από το ευρώ. Εμπρός! Δοκιμάστε το! Δεν υπάρχει κανονισμός που να το επιτρέπει αυτό».

Ο Γάλλος πολιτικός χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «ικανό διαπραγματευτή», τονίζοντας ότι ελληνική κυβέρνηση «αντέδρασε πολύ έξυπνα και πολύ σωστά»  όλους τους μέχρι τώρα γύρους των συζητήσεων με τους εταίρους της.

Του Γιάννη Ντάσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..