Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Περί αγροτών και δημοσιογράφων.



Πόσα μπορεί να ακούσει ένας άνθρωπος την ημέρα;

Ανακρίβειες, αποσιωπήσεις, αποκρύψεις, διαστρεβλώσεις, παραλείψεις, παραπληροφόρηση, προπαγάνδα, γκρίζες ζώνες, πλανερές υποσχέσεις, υπερβολές, λεκτικές ταχυδακτυλουργίες, ψέματα. Η Πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική.

Περί αγροτών ο λόγος.

Αφορμή για όσα γράφω στάθηκαν οι στοχευμένες
δημοσιεύσεις διαφόρων σάιτ εναντίον των αγροτών και μία σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή στον υποτιθέμενα μεγαλύτερο ραδιοφωνικό σταθμό. Ο παραγωγός θεωρούσε τους αγρότες υπεύθυνους για την κατάσταση τους στη χώρα και τους λοιδορούσε. Τι μπορούν να κάνουν όμως οι αγρότες όταν δεν έχουν σωστά φάρμακα; Όταν με την απελευθέρωση της αγοράς των φυτοφαρμάκων πουλήθηκε τόσο χλώριο στην Ελλάδα που μερικά χωράφια κάνουν μόνο για ασπρόρουχα; Τι μπορούν να κάνουν όταν με τις εισαγωγές τους τα Κόντινεντ ο παππούς των σημερινών Carrefour έφερε στην Ελλάδα από τα λεμόνια της Αργεντινή την Αλευρώδη νόσο και ακόμη 20 χρόνια μετά δεν έχει συνέλθει η παραγωγή όλων τον εσπεριδοειδών; Πόσους τόνους δηλητήρια ρίξαν και ρίχνουν για να την εξαλείψουν; Τι μπορούν να κάνουν όταν τα σούπερμάρκετ αγοράζουν από την Τουρκία προϊόντα που έχουν παραχθεί όχι μόνο με τζάμπα ενέργεια (λόγω του φράγματος Κεμάλ Ατατούρκ) αλλά τα παίρνουν και με 10μηνες επιταγές.
Τα αναπτυξιακά προγράμματα ΜΟΠ και οι αναπτυξιακοί νόμοι της Ελλάδας 1262, 866, για δημιουργία θερμοκηπιακών μονάδων λειτούργησαν καταστροφικά για την Ελλάδα, διότι έβγαλαν προδιαγραφές από το τεχνικό γραφείο της Αγροτικής και μπορούσες να φτιάξεις μόνο αυτά που είχε εγκρίνει η Αγροτική. Στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα ήταν ότι έκτιζες την παράγκα του Καραγκιόζη. Σήμερα η πλειονότητα αυτών των θερμοκηπίων δεν λειτουργεί. Αρκετοί κατέφυγαν στην δικαιοσύνη και μετά από 20ετία ακόμα δεν έχουν τελεσιδικήσει οι αποφάσεις.
Στα ποινικά δικαστήρια βρήκαν το δίκιο τους οι αγρότες. Καταδικάστηκε διευθύντρια της Αγροτικής Τράπεζας και γεωπόνος με φυλάκιση και με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων αλλά φευ η απόφαση του πρωτοδικίου ήταν τέλη Φεβρουαρίου και το εφετείο ορίστηκε ως εκ θαύματος τέλη Ιουλίου. Φαντάζεστε ότι αθωωθήκαν πανυγηρικά παρόλο ότι ζητήθηκε η προστασία του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το μικρό χρονικό περιθώριο του προσδιορισμού της έφεσης, συνήθως προσδιορίζεται μετά από δύο-τρία χρόνια. Μετά από δύο μήνες ο Στέλιος Βορίνας έβγαλε το παραδικαστικό κύκλωμα με πρωταγωνιστές τους Ηλία, Αντωνίου, Μπιζμπίκη. Να μην ξεχάσω ότι συνήγορος των κατηγορουμένων ήταν ο συνήγορος της Ρικομέξ.
 
Όταν δεν γνωρίζουν λοιπόν το αντικείμενο οι δημοσιογράφοι καλύτερα είναι να σιωπούν και να λένε την αλήθεια παρά να μιλούν και να χαρακτηρίζονται αδαείς, βλάκες ή και έμμισθοι προδότες. 

ΥΓ.1: Για απορίες ή διευκρινήσεις για αυτό το άρθρο θα απαντηθούν είτε σε email είτε σε προσωπικά μηνύματα στο facebook. 

ΥΓ.2: Αδαή δημοσιογραφάκο τις πρώτες λιμουζίνες Μερσεντές του 1958 τις αγόρασαν αγελαδοτρόφοι στον Ασπρόπυργο και τότε η τσέπη τους βάραγε, σήμερα οι αγελαδοτρόφοι ζήτημα εάν έχουν Ντάτσουν. Οι αγρότες του Κολωνακίου έχουν Καγιέν τζιπ, όχι οι πραγματικοί αγρότες. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..