Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Φουλ για συμφωνία-έργο… Βαρουφάκη !



Τα πράγματα είναι απλά: Αν με την απόλυση Βαρουφάκη πετύχουμε καλή συμφωνία στις Βρυξέλλες είναι έργο
δικό του.  Αν πετύχουμε χειρότερη από την προηγούμενη τότε και πάλι είναι έργο Βαρουφάκη.

Τι εννοούμε;

Οι Αμερικανοί χτυπούσαν την κυριαρχία των Γερμανών στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και μέσω της εκλογής Τσίπρα. Η Κυβέρνηση Τσίπρα χρησιμοποίησε τον Γιάννη Βαρουφάκη, εξ Αμερικής ορμώμενο. Άρα ο Γιάννης Βαρουφάκης εκών-άκων προώθησε την πίεση των Αμερικανών στη Γερμανία και ιδιαίτερα την επιλογή των Αμερικανών για μείωσωη χρέους.

Η απόλυσή του σήμερα δίνει το πρόσχημα στους Ευρωπαίους να πούνε στους δικούς τους ότι «πετύχαμε συμφωνία γιατί έφυγε από τη μέση ο προβοκάτορας» και οι άλλοι έχουν σαφή προσανατολισμό στο ευρώ. Αν μας παραχωρήσουν μείωση του χρέους, τότε προσέφερε μέγιστες υπηρεσίες ο Βαρουφάκης με τις προβοκάτσιες του.

Αν η νέα συμφωνία είναι ίδια με την προηγούμενη η και χειρότερη, τότε ο Γιάννης Βαρουφάκης προσέφερε κάκιστες υπηρεσίες με τις προβοκάτσιες του. Η απόλυση Σαμαρά σχετίζεται επίσης με την όλη προσπάθεια. Μην ξεγελιέστε. Και ο Σαμαράς είχε παραδώσει στην κρίση του λαού το αίτημα της Ντόρας να παραιτηθεί. Και μόλις τον απέλυσαν με τηλεφώνημα από τις Βρυξέλλες, παραδόθηκε ο ίδιος στην κρίση του λαού και διευκόλυνε έτσι την σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.
Η σύγκληση θα βοηθήσει επίσης, με ανάλογες δηλώσεις ,να φανεί ότι σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας στηρίζει την όποια συμφωνία και άρα αυτή η συμφωνία έχει μέλλον…
Θα έχουμε συμφωνία λοιπόν; Αν ναι χειροκροτήστε τον Βαρουφάκη. Αν όχι αποδοκιμάστε τον Βαρουφάκη … Το θλιβερό είναι ότι εμφανίζονται ως τιμητές κάτι σαν τον Κύρτσο και την Σπυράκη…

Tου Γιάννη Ντάσκα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..