Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Διανοούμενες πόρνες; Απαπαπαπα δεν το πιστεύω.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους δημοσιογράφους για την δουλειά που κάνουν. Ήρωας ο πρωθυπουργός, ήρωες και αυτοί
που πρέπει να πληροφορήσουν εμας, ως λαό. Επειδή εμείς είμαστε λίγοι για να χαρακτηρίσουμε την φάρα των δημοσιογράφων σας παραθέτουμε μερικούς χαρακτηρισμούς που τους έχουν δοθεί ανά τα χρόνια από ανθρώπους των γραμμάτων και του πνεύματος.


Η δημοσιογραφία είναι ένα επάγγελμα στο οποίο περνάει κανείς τη μισή του ζωή μιλώντας για πράγματα που δεν ξέρει και την άλλη μισή σωπαίνοντας γι' αυτά που ξέρει. Henri Béraud, 1885-1958, Γάλλος δημοσιογράφος- συγγραφέας


Δημοσιογράφος είναι αυτός που, εκ των υστέρων, ξέρει τα πάντα εκ των προτέρων.

Οι εφημερίδες έχουν την ίδια περίπου σχέση με τη ζωή, μ' αυτή που έχουν οι χαρτορίχτρες με τη μεταφυσική. Karl Kraus, 1874-1936, Αυστριακός συγγραφέας.

Τα Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν μόνο χαζές ή απρόσεκτες απαντήσεις και όχι χαζές ή άδικες ερωτήσεις. Colin Powel, γ. 1937, Αμερικανός στρατιωτικός πολιτικός


Το να έχεις να κάνεις με τα Μέσα Ενημέρωσης είναι πιο δύσκολο από το να πλύνεις έναν λεπρό. Μητέρα Τερέζα, 1910-1997


Μακράν το καλύτερο χαρακτηρισμό τον έχει δώσει ο δημοσιογράφος John Swindon που τους αποκαλεί διανοούμενες πόρνες.
Το επάγγελμα του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται εντελώς, να διαστρεβλώνει, να δυσφημεί, να φέρεται δουλοπρεπώς και να πουλάει την πατρίδα του και το γένος του για τον επιούσιο. Είμαστε τα εργαλεία και οι δουλοπάροικοι πλουσίων ανδρών πίσω από τη σκηνή. Είμαστε οι μαριονέτες που τους τραβούν τους σπάγκους και χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι ικανότητές μας και οι ζωές μας είναι όλα περιουσιακά στοιχεία των ισχυρών. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».



Με αγάπη τους αφιερώνουμε αυτό το τραγούδι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..