Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Για τους νέους και τους έχοντες ασθενή μνήμη.



Έτσι θέλετε τα παιδιά σας;

Την δεκαετία του 80 επί κυβερνήσεων Παπανδρέου και Μητσοτάκη οι τράπεζες εκλείναν τακτικά σε μερικές περιπτώσεις δε πάνω από ένα μήνα. Τις κράταγαν επίτηδες κλειστές για
δικούς τους λόγους με τις δικές τους πολιτικές αποφάσεις. Πόσες επιχειρήσεις καταστράφηκαν και άρχισαν πάλι από το μηδέν; Ο κόσμος δεν είχε ταλαιπωρηθεί τότε; Και έρχονται οι ίδιοι αναίσχυντοι και μας προτρέπουν να ψηφίσουμε την ισόβια δουλεία μας.  
Η επάρατη χούντα παρέδωσε ισοτιμία 1 δολάριο - 30 δραχμές. Από το 1953 ίσχυε αυτή η ισοτιμία. Οι καταστροφείς της Ελλάδος μέσα σε 25 χρόνια εξευτέλισαν την δραχμή και μας παρέδωσαν στην ΟΝΕ στο ευρώ. Οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν την αγορά αλλά είναι εκπρόσωποι σωματείων σφραγίδας, συνοδοιπόροι άνομων συμφερόντων που καθημερινά βγαίνουν στις τηλεοράσεις και χτυπιούνται για το εμπόριο ας μας πουν αν έχουν έστω και ένα Έλληνα προμηθευτή των επιχειρησεών τους με ελληνικά προϊόντα. Ας μας πουν όλοι αυτοί που κόπτονται για το ναι εάν υπάρχει έστω και ένα ελληνικό εργοστάσιο ακόμα από τα χιλιάδες που υπήρχαν και βγάζαν από σεντόνια μέχρι κασμίρια. Πόσες ελληνικές βιοτεχνίες υποδημάτων-ενδυμάτων υπήρχαν και πόσες υπάρχουν σήμερα; Τα ναυπηγεία, η σκάλα Περάματος, ανθούσαν και σήμερα είναι κλειστά και λείπει μόνο η ταμπέλα μέχρι νεωτέρας. 
Να θυμίσω ότι μέχρι και το 1963 η Ελλάδα και η Ιαπωνία είχαν τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης. Σήμερα τι ανάπτυξη έχει η Ελλάδα; Το να καθαρίζουν τα παιδιά της Ελλάδας απόπατους στα ξενοδοχεία,  που είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας πλεόν το θεωρούμε μέγα γεγονός.
Ο Αμερικάνος πρόεδρος Λίνκολν είπε πει: Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.

Ας ελπίσουμε να επιστρέψουν η αιδώς και η νέμεσις σε αυτόν εδώ τον τόπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..