Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Μπράβο Βαγγέλη!


Ο  Βαγγέλης Μαρινάκης είναι συνεχώς στο φως της δημοσιοτητας για τα σκάνδαλα στο ποδόσφαιρό, για τα επαγγελματικά του σχέδια, για τους μπράβους του κ.α. Από
αυτό εδώ το blog ποτέ δεν του χαριστήκαμε έχουμε λοιπόν κάθε δικαίωμα να φέρουμε στην επιφάνεια μία άγνωστη δραστηριότητά του. Ποια είναι αυτή η δραστηριότητά του; Το φιλανθρωπικό του έργο. Ο Μαρινάκης είναι φωτεινό παράδειγμα του: Δεν ξέρει η δεξιά του τι ποιεί η αριστερά του. Προσφέρει χωρίς να φαίνεται πουθενά-μα πουθενά- κοντέινερς με τρόφιμα χωρίς να νοιάζεται να γίνει αυτό γνωστό αλλά αντιθέτως βοηθάει από τότε που άρχισε η κρίση χιλιάδες ανθρώπους με τα απαραίτητα για την επιβίωση. Δεν αρνείται σε κανέναν την βοήθειά του. Είναι αρωγός στα σισσίτια της Εκκλησίας, αλλά και σε ιδιώτες που ζητάνε την βοήθειά του, για ιατρικά έξοδα, ανάπηροι κ.α. Δεν αρνείται σε κανέναν την βοήθειά του. Ειδική μνεία πρέπει να κάνουμε στην βοήθεια που παρέχει στον Ερυθρό Σταυρό Πειραιά. Δίνει αφειδώς τρόφιμα αλλά και φάρμακα.

Πρέπει να διαχωρίσουμε τον Ερυθρό Σταυρό Πειραιά από τον πρώην διοικητή Μαρτίνη που μόνο λεφτά έφαγε. Ο Ερυθρός Σταυρός βοηθούσε, βοηθάει και θα βοηθάει την πόλη. Οι άνθρωποι που εργάζονται στον Ερυθρό Σταυρό του Πειραιά πραγματικά παράγουν έργο. Είναι εκεί και βοηθούνε όσους μπορούν. Βοηθάνε αναπήρους. Πλένουν καθαρίζουν αρρώστους σε νοσοκομεία που οι νοσηλευτές δεν μπορουν, βοηθάνε με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν σταματούν όμως εκεί. Αυτές τις δύσκολες μέρες είναι εκεί και δίνουν τρόφιμα σε εκατοντάδες ανθρώπους. Είναι τέτοια η ανεργία και η ανέχεια που χιλιάδες συνανθρώπων μας βρίσκονται σε αναγκή και αυτή την ανάγκη καλύπτει ο Ερυθρός Σταυρός. Μαζεύουν  δωρεές και προωθούν χιλιάδες κιλά τροφίμων σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Λάδι, ζυμαρικά, όσπρια φτάνουν στα σπίτια ανθρώπων που πραγματικά τα χρειάζονται. Αποδεικνύουν ότι ο Ερυθρός Σταυρός είναι μία μεγάλη οικογένεια που θα βοηθάει την πόλη.

Συμπέρασμα: Αυτά που ξοδεύει για την πόλη του Πειραιά είναι πολλάπλασια από αυτά του Ολυμπιακού. Έστω και αργά πρέπει να του πούμε ένα Μπράβο Βαγγέλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..