Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Σύγκριση της μάνας του Παυσανία και της μάνας του Τσίπρα




«Τρεις μέρες τώρα δε μπόρεσα να κοιμηθώ. Το μυαλό μου ήταν διαρκώς στον Αλέξη και στενοχωριέμαι που πιέζεται τόσο πολύ. Έχει πέσει όλο το βάρος της χώρας μας στις πλάτες του». Με αυτά τα λόγια μίλησε η κυρία Αρίστη για τον γιο της
Αλέξη Τσίπρα αλλά και την αγωνία που η ίδια ως μάνα βιώνει  στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Όταν ερωτήθηκε αν φαντάστηκε ποτέ ότι ο γιος της θα γινόταν πρωθυπουργός, απάντησε: «Πάντα ασχολούνταν με την πολιτική, αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα φτάσει τόσο ψηλά. Καμιά φορά λέω αν ήξερα πως θα πιεζόταν τόσο μακάρι να μη γινόταν πρωθυπουργός».

Βέβαια πριν περίπου 2.500 χρόνια οι μανάδες ήταν κάπως έτσι.


Η μητέρα του Παυσανία Θεανώ, όταν ο γιός της αποκαλύφθηκε ότι συνεργάζεται με τους Μήδους και κατέφυγε στο ιερό της αθηνάς της Χαλκιοίκου, απο όπου δεν ήταν θεμιτό να αποσπάσουν τον ικέτη,αυτή μπροστά από τους άλλους κατευθύνθηκε εκεί και στερέωσε μίαν πλίνθο επάνω στις θύρες του ιερού.Οι Λάκωνες έκπληκτοι από την ανδρεία και την σοφία της,ο καθένας τους προσάρμοσε κι από μίαν πλίνθο στίς θύρες, με αποτέλεσμα να επιτευχθούν και τα δύο: και τον ικέτη να μην αποσπάσουν και τον προδότη να θανατώσουν περιστοιχίζοντάς τον.

Αυτό το άρθρο γράφτηκε για να δούμε από που ξεκινήσαμε και που καταντήσαμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..