Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΗΠΑ Επιβάλλουν πλέον σε όλη την Ευρώπη την ενεργειακή πολιτικής τους.



Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ...
Για πάνω από μισό αιώνα, ο τομέας της πυρηνικής ενέργειας ήταν η περηφάνια της Γαλλίας. Ακόμα και σήμερα, καλύπτει
τα τρία-τέταρτα από τις
ενεργειακές ανάγκες της χώρας.

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ δήλωσε ότι η Γαλλία θα κλείσει άμεσα το πυρηνικό εργοστάσιο στο Fessenheim, στα σύνορα με την Γερμανία, το οποίο είναι και το παλαιότερο της χώρας.

Την απόφαση υποστήριξε και ο ίδιος ο Ολάντ, ο οποίος δήλωσε ότι το εν λόγω εργοστάσιο θα κλείσει το αργότερο τον Μάιο του 2017, κάτι που χαιρετίστηκε με ιδιαίτερη θέρμη από τους  Γερμανούς πολιτικούς οι οποίοι έχουν ήδη αποφασίσει να κλείσουν όλα τα πυρηνικά τους εργοστάσια στο άμεσο μέλλον.

Με την πυρηνική ενέργεια να αντιμετωπίζει τόσο μεγάλα προβλήματα, αρχίζει να μπαίνει στο προσκήνιο το θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Γαλλικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας.
Μέχρι σήμερα η Ενέργεια ήταν πολύ φτηνή για την βιομηχανία των δυο μεγάλων χωρών ,στο μέλλον θα έχουν σίγουρα πρόβλημα προσπαθώντας να συμπληρώσουν το κενό της ατομικής ενέργειας. Θα στραφούν στην Ηλιακή και στην Αιολική που όμως δεν θα επαρκούν…. Η τεχνολογία του υδρογόνου και των μηχανών παραγωγής ενέργειας από αυτό το know how έχει πουληθεί την περασμένη δεκαετία από την κοινή γερμανό-γαλλική ερευνητική στις ΗΠΑ και δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Τι μένει το πετρέλαιο παρά τις μεγάλες εξαγγελίες ότι το κενό θα καλυφτεί από ήπιες μορφές. Η Ευρώπη σύρετε έκως άκων με τους πολιτικούς νάνους που διαθέτει.
Ας θυμηθούμε τις προβλέψεις του Σαντρουντίν Αγά Χαν που είχε πει: οι διάφορες πηγές ενέργειας αποτελούν ζητήματα που πρέπει να εξετασθούν όπως και η υπερπαραγωγή όπλων και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της διάσπασης. Δεν πρέπει να αφεθεί η λήψη της απόφασης ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ και στους… επιστημονικούς της συμβούλους…
Υ.Γ :  Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί αρκετά φωτοβολταΪκά πάρκα, οι Έλληνες ιδιοκτήτες τους όμως αναγκάζονται και τα πουλούν σε γερμανικές εταιρίες γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις των τραπεζών, άλλο ένα τεράστιο σκάνδαλο που κανένας δεν αγγίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..