Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ο Φίλης ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη



Επί χιλιετίες ο Homo Sapiens εξασφάλισε την πρόοδο του χάρις στην άμυνα που προέβαλε ενάντια στη φύση.
Η φύση δεν είναι μία καλορυθμισμένη και αγαθοποιός πρόνοια, αλλά ένας κόσμος βίας και εξολόθρευσης, ο όποιος μολονότι μπορεί να αξιολογείται ως περισσότερο ή λιγότερο καλός ανάλογα με τις προτιμήσεις των φιλοσόφων παραμένει ξένος αν όχι εχθρικός προς τον άνθρωπο (<<… ξένοι και παρεπίδημοι…>> Απόστολος Παύλος). Ο άνθρωπος λοιπόν αντέταξε στη φύση την κοινωνία την
οποία είχε κατασκευάσει.
Η βία της φύσης περιορίστηκε έξω από τον χώρο που ο άνθρωπος προόρισε για την κοινωνία. Το σύστημα άμυνας φτιάχτηκε και διατηρήθηκε χάρις στην δημιουργία μιας ηθικής και μιας θρησκείας, την ίδρυση μιας πόλης και του Δικαίου, την παγίωση μιας οικονομίας, την οργάνωση συλλογικής εργασίας, την πειθαρχία. Σήμερα έρχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να ερωτηθεί ο λαός και θέλει να επιβάλει τα δικά της εγώ  και εκτός των άλλων αλλοπρόσαλλων επιλογών της θέτει ζήτημα θρησκείας, χωρίς να υπολογίζει τις επιπτώσεις σε μια δύσκολη εποχή για το έθνος μας, δεν θα εξετάσω αν είναι σωστό ή λάθος  οι αποφάσεις των κυβερνόντων, θα πω μόνο τούτο ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΟΣ ΑΝΑΔΕΛΦΟ. 
 Η Εκκλησία προτείνει, στο τέλος κάθε σχολικού βιβλίου, το 20% της ύλης να είναι αφιερωμένο και σε άλλα θρησκεύματα, ενώ η πρόταση του υπουργείου Παιδείας είναι το μάθημα να μετατραπεί σε Θρησκειολογία από τη Γ΄ τάξη δημοτικού.

«Η πρόταση του υπουργείου, όπως την εκφράζουν επισήμως ο υπουργός, ο κύριος Φίλης, και κάποιοι συνεργάτες του, είναι να γίνει από την τρίτη δημοτικού μία ισοπέδωση, μια θρησκειολογία όπως τη λέει, δηλαδή το παιδί στην τρίτη δημοτικού να μάθει 5 σελίδες Ισλάμ, 5 Βουδισμό, 5 Ταοϊσμό...», τόνισε ο πολιτικός επιστήμων και στέλεχος της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Κωνσταντίνος Χολέβας σε ραδιοφωνικό σταθμό, προσθέτοντας ότι τα Θρησκευτικά, με βάση και το Σύνταγμα και τρεις αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων, πρέπει να παραμείνουν ένα μάθημα με ορθόδοξη χριστιανική βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..