Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ο σκοτεινός ρόλος Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου και του πατριάρχη Βαρθολομαίου.



Για τους αγνοούντες την ομογενειακή ιστορία ΗΠΑ
Την άνοιξη του χρόνου 1998, ο τότε Αμερικής Σπυρίδων, σε σύσκεψη στην αμερικάνικη πρωτεύουσα, κατάφερε να ενώσει όλες τις ομογενειακές Οργανώσεις, για να έχουν ''μία μόνο, αλλά δυνατή φωνή'' στην Ουάσιγκτον και να εργαστούν ομαδικά για το ζήτημα της ελληνόγλωσσης Παιδείας στις ΗΠΑ. Το Φθινόπωρο του ίδιου χρόνου, ακολούθησε και δεύτερη σύσκεψη στην Νέα Υόρκη. 'Ολοι συμφώνησαν, η συσπείρωση των Οργανώσεων υπό μία παναμερικάνικη Οργάνωση, με το όνομα Η.Α.L.O., φαινόταν δεδομένη και η υλοποίηση θα άρχιζε 'Άνοιξη 1999.
Τότε, ο οικουμενικός Πατριάρχης ''καρατόμησε'' τον Σπυρίδωνα, επειδή μιά τέτοια κίνηση δεν
συνέφερε την Τουρκία. Είχε προηγηθεί η πολυδιάσπαση σε μητροπόλεις (που λογοδοτούν απευθείας στο οικουμ. Πατριαρχείο) της τότε ισχυρής Αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής, με την ''εκδίωξη'' του μακαριστού Ιάκωβου, από τον Βαρθολομαίο (1996).
Τον ''ατιμασμένο'' από το βρώμικο ομογενειακό και εκκλησιαστικό κατεστημένο, Σπυρίδωνα, διαδέχτηκε ο άβουλος και ανίκανος Δημήτριος (Φθινόπωρο 1999), ως απόλυτα ελεγχόμενος από το οικουμ. Πατριαρχείο. Τα έργα του, πιστοποιούν την υλοποίηση του σχέδιου: Αφανισμός ελληνικής γλώσσας στην Ομογένεια ΗΠΑ (με το κλείσιμο σχολείων) και πολυδιάσπαση της Ομογένειας με την προώθηση ''φελλών'' και ελεγχόμενων, στην ηγεσία ομογενειακών Οργανώσεων.
Το σχέδιό τους υλοποιήθηκε, εξαιτίας της αδιαφορίας της Ομογένειας, της ανυπαρξίας της Ελλάδας και με την βοήθεια ''πρόθυμων'', εξαγοράσιμων ελληνόφωνων ΜΜΕ Αστόριας, Νέας Υόρκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..