Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Σε ποινή κάθειρξης 8 ετών καταδικάστηκε ο Χάρης Τομπούλογλου


Σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 3 μηνών καταδικάστηκε, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, το γαλάζιο στέλεχος και πρώην διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου. Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της
παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής...

ενώ του επέβαλε και χρηματική ποινή 40.300 ευρώ.

Επίσης σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 7 μηνών για συνέργεια στα ίδια αδικήματα καταδικάστηκε ο συγκατηγορούμενος και στενός του συνεργάτης Χρήστος Τριανταφύλλου, ενώ αντίθετα αθώος κρίθηκε ο παιδίατρος - ενδοκρινολόγος, Στέφανος Μιχαλάκος.

Ο Χάρης Τομπούλογλου είχε συλληφθεί την παραμονή των Χριστουγέννων 2013 να παίρνει μίζα 25.000 από εκπρόσωπο διαφημιστικής εταιρείας, προκειμένου να συνεχιστεί η σύμβασή της που αφορούσε πρόγραμμα ενταγμένο στο ΕΣΠΑ κατά της παιδικής παχυσαρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δικαστήριο με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας απέρριψε το αίτημα Χ. Τομπούλογλου και του Χρήστου Τριανταφύλλου για αναγνώριση των ελαφρυντικών του προτέρου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Οι κατηγορούμενοι μετά το τέλος της δίκης άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο Χάρης Τομπούλογλου δήλωσε: «Θα αγωνίζομαι μέχρι το τέλος της ζωής μου για να αποδείξω την αθωότητά μου».


 http://directnews.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..