Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Γαλλικά με Κερκυραϊκή προφορά στην Βουλή .



Ανόητος νεοσσός εκών, δείκνυσι την εαυτού νεοσσιάν. Το ανόητο πουλάκι με τη θέλησή του δείχνει τη φωλιά του λέει η Βυζαντινή Παροιμία
Καυγάς στη Βουλή: Δένδιας «Είστε ανόητος» - Χουλιαράκης «Ντροπή σας». Κέρδισε κατά κράτος ο Δένδιας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, είχε έναν έντονο διαπληκτισμό με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια, το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή,  κατά
τη συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης...

Το κλίμα άρχισε να γίνεται τεταμένο όταν κατά την τοποθέτηση του κ. Χουλιαράκη ο Ν. Δένδιας άρχισε να διαμαρτύρεται ότι δεν είχαν κατατεθεί τα παραρτήματα Β και Γ του νομοσχεδίου.

Ο κ. Χουλιαράκης απάντησε ότι τα παραρτήματα κατατέθηκαν ως νομοτεχνική βελτίωση και σχολίασε ότι ως μη βουλευτής και νέος στη κοινοβουλευτική διαδικασία δεν έχει ξαναδεί τέτοια διαδικασία.

«Τα παραρτήματα δεν συνιστούν λογοτεχνική βελτίωση» είπε ο βουλευτής της απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, ο οποίος του απάντησε: «Ντροπή σας».

Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει και ο Ν. Δένδιας ζήτησε στη συνέχεια τον λόγο επί προσωπικού λέγοντας στον κ. Χουλιαράκη: «Είστε αδαής και ανόητος». Ο κ. Δένδιας συνέχισε λέγοντας: «Καταρχήν εκ του προσωπικού ο εξωκοινοβουλευτικός υπουργός ανερχόμενος στο βήμα δεν δικαιούται να απευθύνεται σε βουλευτή πόσο μάλλον στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να του λέει "ντροπή σου"».

Ο κ. Δένδιας κάλεσε, μάλιστα, τον κ. Χουλιαράκη και τον κάλεσε να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη. «Εάν ο υπουργός νομίζει ότι άκουσα λάθος μπορεί να διαψεύσει την ακοή μου». Να ζητήσει συγγνώμη και να ανακαλέσει όχι από εμένα αλλά από το σώμα το οποίο προσεβλήθη από την απρεπή και αδαή κατά τα κοινοβουλευτικά δεδομένα συμπεριφορά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..