Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Αμερικανό-Κύπριοι και τα μνημόσυνα για την εισβολή και το ''θάψιμο'' του Κυπριακού



Σαράντα δύο χρόνια πέρασαν από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Και τι κάνουν οι Κύπριοι στις ΗΠΑ; Μα φυσικά...μνημόσυνα. Είναι ανίκανοι να κάνουν οτιδήποτε άλλο. Και αν σκεφτούμε ότι γιά 37 χρόνια έχουν τους ίδιους 3-4 ''ηγέτες-λομπίστες'', τότε εύκολα καταλήγουμε σε συμπεράσματα ότι έχουμε να κάνουμε με ''καρεκλοκένταυρους φιγουρατζήδες'', γεγονός που έχει αποδειχτεί διαχρονικά. Τι μας λένε με την
καταχώρηση; ''Η επέτειος της εισβολής σημαίνει γιά εμάς μνημόσυνο, πιστοποίηση θανάτου. Δεν κάνουμε μνημόσυνο γιά τα θύματα της εισβολής, αλλά γιά την εισβολή, άρα δεχόμαστε τετελεσμένα''. Γιά αυτοπροβολή, πετάνε και ''κορώνες'' πατριωτισμού που ΔΕΝ πείθουν.
Και μετά το μνημόσυνο θα πάνε στην Κύπρο να αμολάνε ''πελάρες'' γιά ανύπαρκτους ''αγώνες'', στο παγκόσμιο χαζοσυνέδριό τους, μαζί με Κύπριους θεατρίνους πολιτικούς.
Η ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ είχε ασχοληθεί έντονα με το Κυπριακό ίσαμε τα τέλη δεκαετίας '70. Η υπόθεση ''καπελώθηκε'' από τις ενδοτικές κυβερνήσεις της Λευκωσίας, που ουσιαστικά δεν ήθελαν τους ''καλαμαράδες'' ('Ελληνες) να ασχολούνται με το εθνικό θέμα (δεν μπορούσαν να τους ελέγχουν) κι έτσι περιορίστηκαν στους Κύπριους στις ΗΠΑ, που η κυπριακή κυβέρνηση... χρηματοδοτούσε, γιά να ''πουλάνε'' πατριωτισμό και (ανύπαρκτους) ''αγώνες''. Γι' αυτό η Ομογένεια σταμάτησε να ασχολείται. 'Ετσι, μας έμειναν γιά κοντά 40 χρόνια, ο Φίλιπ Κρίστοφερ, ως ισόβιος ''ηγέτης'' των Κύπριων στις ΗΠΑ και ''ισόβιος λομπίστας'', μαζί με 2-3 άλλους, που ''αγωνίζονται'' γιά την... προβολή και φωτογραφία σε ΜΜΕ. Τα αποτελέσματα, τα ζήσαμε, τα ζούμε. Κατά συνέπεια, τα μνημόσυνα επιβάλονται, αφού πιστοποιούν το ''θάψιμο'' του Κυπριακού.
Σημ. 1: Παλαιότερα (τέλη δεκαετίας '70 και αρχές δεκαετίας '80) όταν βασικά ''καλαμαράδες'' ('Ελληνες) καλούσαν την Ομογένεια σε κινητοποιήσεις στον ΟΗΕ και αλλού, η κυπριακή κυβέρνηση, μέσω πρεσβείας στην Ουάσιγκτον και ειδικά του γεν. Προξενείου της στην Νέα Υόρκη (γενικός Πρόξενος ήταν ο Μπάμπος Χριστοφόρου και πρόξενος ο Ευρ. Ευρυβιάδης), έβαζε τον κάθε Κρίστοφερ να ζητά να μην γίνουν κινητοποιήσεις ή ''δυνατές'' καταχωρήσεις σε αμερικάνικες εφημερίδες (π.χ. The New York Times), γιά να μην ''θυμώσουν'' οι Τούρκοι και δεν προσέλθουν οι Τουρκοκύπριοι στις... ''διακοινοτικές συνομιλίες''.
Σημ. 2: Αμέσως μετά την εισβολή, στο Σικάγο και στην ευρύτερη περιοχή, όπου έγιναν και οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις-κινητοποιήσεις Ομογενών, αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα ελληνικά εστιατόρια (κοντά 150) γιά μία ημέρα, ενημερώνοντας τους πελάτες Αμερικανούς -με φυλλάδια- γιά την εισβολή. Τα μόνα που έμειναν ανοιχτά, είχαν Κύπριους ιδιοκτήτες. Είναι ένα γεγονός, που η Ομογένεια ΔΕΝ ξεχνά.
Σημ. 3: Στο Λονδίνο, οι εκεί Κύπριοι, φρόντισαν να κάνουν, όχι ''μνημόσυνο'', αλλά μία εκδήλωση (13 Ιουλίου 2016) σε θέατρο (μέσω της Οργάνωσης Lobby for Cyprus), με θέμα τα γεγονότα της εισβολής, που είχε ως αποτέλεσμα την συνεχιζόμενη κατοχή του 1/3 της Κύπρου και τους πρόσφυγες που αυτή δημιούργησε. Στις ΗΠΑ, ''καθαρίζουν'' με...μνημόσυνα και φωτογραφίες στα ''μαγαζάκια''-ΜΜΕ Αστόριας Νέας Υόρκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..