Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Συνωμοσιολογική ανάλυση του χθες και του αύριο.



Άκου ρε Γιώργη, για να μην συνεχίσουμε την συζήτηση με τέτοια ένταση, θα με αφήσεις να στα πω όπως τα ξέρω και θα σου κάνω και δυο τρεις ερωτήσεις. 
Μέχρι τον 1963 ο ρυθμός αναπτύξεως της Ελλάδας και της Ιαπωνίας ήταν ο ίδιος. Ήταν; Μην μου απαντήσεις τώρα, στο λέω εγώ ότι ήταν. Η Ιαπωνία αγόραζε και αγοράζει το ακριβότερο
πετρέλαιο, σχεδόν 200 δολάρια το βαρέλι της στοιχίζει. Ενώ η Ελλάδα με διακρατικές συμφωνίες αγόραζε πολύ φθηνά τα πετρέλαια, όρους μεγάλους είχε.   
Γνωρίζουμε όλοι εδώ ότι για να πάει μία χώρα μπροστά και να έχει ανάπτυξη χρειάζεται δυο πράγματα: φθηνή ενέργεια και δρόμους. Η Ιαπωνία ανέπτυξε τις συγκοινωνίες της, το οδικό της δίκτυο και παρόλο το ακριβό πετρέλαιο που είχε και έχει κατάφερε με τους επιστήμονες της και την χρήση της πυρηνικής να έχει και φθηνή ενέργεια. Γιγαντώθηκε οικονομικά. Και τεχνολογικά. Ιάπωνες αγόραζαν το ένα κτίριο μετά το άλλο στις ΗΠΑ. Και δεν σταμάτησαν εκεί. Κατέκτησαν την αγορά. Εργοστάσια, γη, έως πίνακες. 
Και ξαφνικά ο Ποσειδώνας έβαλε στο μάτι την Γιόκο, χτύπησε την τρίαινα, -τώρα τρίαινα ήταν, βόμβες ήταν, το ΗΑRP ήταν- πάει καλλιά του το πυρηνικό εργοστάσιο. Βγήκαν οι Αμερικάνοι μπροστά, άρχισαν του φεφτάδες: Κλείστε όλοι τα εργοστάσια Γερμανοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι. Θα δουλεύουν μόνο τα εργοστάσια των πολύ μεγάλων δυνάμεων. Αυτά δεν είναι ρυπογόνα. Είναι ασφαλή.  Έχει στείλει και αγιασμό ο Πάπας. Που να βρεις άλλη φθηνή ενεργεία; 
Είχανε βρει που λες Γιώργη μου και  οι Γάλλοι και οι Γερμανοί κάτι μηχανές που χρησιμοποιούσαν υδρογόνο, αλλά για να μας σώσουν οι Αμερικάνοι και να αγοράζουμε μόνο πετρέλαια, αγόρασαν τις πατέντες και το know-how και δεν θα τις δούμε ποτές. Και ήταν καλές! Λίγο νεράκι καίγανε και τρέχανε! Θα τις βάζαν σε βαπόρια και θα χαμε και ηλεκτρικό! Οι Γερμανοί πρέπει σιγά-σιγά να κλείνουν τα πυρηνικά τους εργοστάσια και ερχόμαστε στα δικά μας τώρα.  Οι Αμερικάνοι από το 19ο αιώνα αρπάζουν, έχουν μάθει να αρπάζουν. Πετρέλαια Λιβύης, Ιράκ και τόσα άλλα. Το ίδιο θα συμβεί και στην πατρίδα μας. Οι Γερμανοί το συζήτησαν και είπαν, πετρέλαια δεν έχουμε, τα εργοστάσια μας τα κλείνει, τα λαδώματα που κάναμε διεθνώς με την ΖΙΜΕΝΣ μας τα έκοψε ο Τζόνυ ο Πιστολέρο, τουλάχιστον να τον παρακαλέσουμε να μας δώσει κάνα οικοπεδάκι από Ελλάδα να έχουμε το κάτι τις μας. Τα πετρέλαια ας τα πάρει εκείνος.  Και έτσι και έγινε.
-Καλά ρε Τάσο, τι μπούρδες μου λες; Εδώ λένε οι Τούρκοι θέλουν να μπουκάρουν και να μας τα πάρουν όλα.
-Εν μέρει έχεις δίκιο, γιατί θα έρθει ο Τζόνυ και θα πει, αφού φαγωθούμε: Θα τα πάρω εγώ τα πετρέλαια σαν πολεμική αποζημίωση που σας έκοψα την φαγωμάρα.
- Τι λες ρε; Και θα αφήσει ο Σουλτάνος Ερντογάν το τσιτσί να του το φάνε άλλοι;
-Ρε ο Τζόνυ θα του θυμίσει την περίπτωση με τον Μεντερές, τον θυμάσαι τον Μεντερές; Είναι αυτός που το 55 έδιωξε τους Έλληνες από την Πόλη.  Μετά από λίγα χρόνια τον κρεμάσανε. Και η πραγματική αιτία είναι ότι άνοιξε πετρελαιοπηγή στον Βόσπορο και έβγαζε πετρελαιάκι δικό του χωρίς την άδεια των Αμερικάνων. 

Είναι δυνατόν να ακουμπάς μαύρο χρυσάφι και να μην έχεις την άδεια του Θεού που έχουν οι Αμερικάνοι;
Θα δεις τον Ερντογάν να κάνει κάτι σούζες που θα είναι όλες δικές του. Και θα πάρει και μερικά νησάκια να χει να λέει.  
Οι δικοί μας θα τρέξουνε στον ΟΗΕ κλπ κλπ και στο τέλος θα λένε ότι και τι παίρναμε από αυτά τα νησιά;
Πιο πολλά τα έξοδα για να πάει το ΣΔΟΕ. Και ο Πονηρίδης Λαρισαίος που περιμένει τον διορισμό του τέκνου θα συμφωνεί και θα σκύβει το κεφάλι. Ο Κουτομωραΐτης θα λέει στο καφενείου «Αχ και να ήμουν 24 ώρες πρωθυπουργός! Δεν θέλω παραπάνω»…… Και επειδή εμπίπτουμε στον νόμο δεν αναφέρω, Μακεδόνες, Ρουμελιώτες, Θρακιώτες, Πόντιους και λοιπούς. Το μόνο που θα εξακολουθήσει να λέγεται θα είναι: «Ξέρεις ποιος είμαι γω ρε;;;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..