Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Το Δίλημμα: Θέλετε να βγούμε από το Μνημόνιο θέλετε να γίνουμε Αργεντινή;

Αριστέρα και δέξια στην Αvenida Corrientes πολλά κτίρια ανήκουν στην οικογένεια Κουταλίδη, του γαμπρού του Ωνάση.
Οι δημοσιογράφοι πάντοτε έθεταν το δίλημμα για να κατευνάσουν τους Έλληνες: Θέλετε να βγούμε από το μνημόνιο και να γίνουμε Αργεντινή; Με την διαφορά ότι ποτέ δεν έχουν πάει στην Αργεντινή και δεν έχουνε ζήσει ή
περπατήσει σε αυτή την χώρα. Η άνω φωτογραφία είναι από από την κεντρική οδό του Buenos Aires, Avenida Corrientes. Στην γωνία Corrientes y Pellegrini υπάρχει μία λαϊκή ψησταρία το La Estancia χωρητικότητας περίπου 800 ατόμων. Δείτε τις εικόνες και τα συμπεράσματα δικά σας. Αυτή είναι η Αργετινή.









Τοποθετημένα στις ψησταριές τα κρέατα σερβίρονται σε τρέιλερ με ανοξείδωτους δίσκους που από κάτω τα συρτάρια είναι γεμάτα με κάρβουνο για να παραμένουν ζεστά όσην ώρα τρώνε. Τουλάχιστον έξι καρβουνιάριδες/θερμαστές συντηρούν σε κάθε βάρδια την φωτιά. 



Τυπικές εικόνες του εσωτερικού της λαϊκής ψησταριάς. Έξω δε από το κατάστημα υπάρχει πίνακας με τις τιμές.





Μια εικόνα από σουπερμάρκετ στο κέντρο του Μπουένος Άιρες.


Μέσα στα εμπορικά κέντρα έχουν συνήθως θέατρα και σινεμά. 


Ένα τυπικό θέατρο του Μπουένος Άιρες

Τυπικά μαγαζιά της καθημερινότητας.
Να σημειώσουμε ότι όπως εμείς συνοδεύουμε τα γεύματά μας με φέτα, στην Αργεντινή το οικογενειακό τραπέζι περιλαμβάνει πάντα χαλβά. Η ελληνική παροικία έχει πολλή μεγάλη δυναμική παρουσία στο Μπουένος Άιρες, σε μία χώρα καθολική, η πόλη νεκρώνει για την περιφορά του Ελληνικού Επιταφίου. Τιμούν τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..