Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Περήφανος Λαός Καρπαζοεισπράκτορες Πολιτικοί όχι μόνον τώρα και τότε ήταν. Διαβάζω..



Η αποστολή Πόρτερ  ήταν  ταυτισμένη με το «Δόγμα Τρούμαν», το οποίο σηματοδοτούσε την αμερικανική παρέμβαση στις ελληνικές υποθέσεις .
«Με την άφιξή της ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Μακ Βι, καλεί τον Τσαλδάρη και του δηλώνει ωμά και έξω από τα δόντια:
«Η Ουάσιγκτον επιθυμεί ο κ. Πόρτερ να συνεργασθεί με μια πιο
αντιπροσωπευτική κυβέρνηση. Καταλαβαίνω τη θέση σας, αλλά αν θέλετε να σας βοηθήσουμε να σέβεστε ζητήματα που αφορούν την αμερικανική πολιτική ευθιξία, έναντι ζητημάτων, τα οποία επηρεάζουν την αμερικανική κοινή γνώμη».
Γλώσσα ωμή και ύφος αφέντη προς δούλο. Ο Τσαλδάρης με τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής βάζει την ουρά στα σκέλια και υποκύπτει στις αξιώσεις του αφεντικού! Την επομένη υποβάλλει την παραίτησή του και σχηματίζεται  νέα κυβέρνηση!
Την αποστολή Πόρτερ την αποτελούν ο Πολ Πόρτερ που είναι επικεφαλής και φέρνει το βαθμό του πρεσβευτή αι τα μέλη της: Λεσλ Ρουλ υπάλληλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φράνσις Λίνκολν ειδικός για θέματα οικονομικής ανασυγκρότησης, Στέφενς Άιλς εισαγγελέας της Ουάσιγκτον, Τζον Φιλς μηχανικός, Πριντς Χάντσον για τα αγροτικά προβλήματα και οι : Ουίλιαμ Ρόστρι, Ντίλον Κλίντον κ.ά.
Σ’ αυτούς τους υπαλλήλους ενός ξένου κράτους υποτάσσονται τα πάντα. Τα υπουργεία ανοίγουν τα χαρτιά τους. Οι στρατιωτικοί και οι πολιτικοί ενός ξένου κράτους υποτάσσονται τα πάντα. Τα  υπουργεία ανοίγουν τα χαρτιά τους. οι στρατιωτικοί και οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας σπεύδουν να κάνουν λεπτομερειακές αναφορές, θαρρείς και ήσαν δεκανείς του αμερικανικού στρατού.
Η αποστολή Πόρτερ περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Και μετά την επιστροφή τους στην Αθήνα, ο Πόρτερ φέρεται σαν αρχηγός κάου-μπόι στους υπουργούς ενός «ελεύθερου» κράτους! Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος στην εφημερίδα «Βήμα» (8-4-76) και στις συνέχειες με τον τίτλο «Από τον Τρούμαν στον Κίσινγκερ», γράφει χαρακτηριστικά :
«Ο Πολ Πόρτερ αφού γυρίζει από τη Β. Ελλάδα περιοδεύει και στην Πελοπόννησο. Αισθάνεται τέτοια αυτοπεποίθηση, που δεν διστάζει να βάζει τις φωνές σε υπουργούς και να φέρεται κατά σκαιότατο τρόπο σε ανώτερους κρατικούς λειτουργούς. Είναι μάλιστα κοινό μυστικό, ότι πάνω σ’ έναν καυγά με τον υπουργό Συντονισμού για θέματα φορολογίας, σήκωσε το χέρι και άστραψε ένα ηχηρό χαστούκι στο καλοξυρισμένο μάγουλο του υπουργού, που ταράχτηκε τόσο, που έβαλε τα κλάματα. Χωρίς άλλη λέξη, ο διοπτροφόρος Πόρτερ εγκατέλειψε το γραφείο και γύρισε στο ξενοδοχείο του». (Υπουργός Συντονισμού την εποχή αυτή ήταν ο Στ. Στεφανόπουλος).
Και συνεχίζοντας ο Σ. Θεοδωρόπουλος γράφει:
«Μετά λίγες μέρες ο Έλληνας υπουργός για να εξευμενίσει τον «προστάτη» του χάρισε στη σύζυγό του ένα διαμαντένιο περιδέραιο»!
«Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα –Πλαίσια και συνέπειες της υποτέλειας» ο ιστορικός και συγγραφέας Περικλής Ροδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..