Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Με το δι' ευχών στα Σχολεία Απεργίες.



Τα κενά τα οποία θα υπάρξουν θα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που υπολογίζει το υπουργείο Παιδείας, οι προσλήψεις θα είναι πολύ λιγότερες από αυτές που γίνονταν άλλες χρονιές που
σημαίνει περισσότεροι άνεργοι. Επίσης τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν με τον τρόπο που λειτουργούσαν άλλες χρονιές, που σημαίνει ότι θα είναι παιδοφυλακτήρια.

Την προηγούμενη σχολική χρονιά είχαν προσλάβει 22.000 άτομα που δεν είχαν φτάσει και υπήρχαν κενά μέχρι και τον Μάρτιο. Για να μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημα κάτι έπρεπε να κάνουν, οπότε έχουν εφεύρει μια άλλη μέθοδο: έχουν μειώσει το ωρολόγιο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα μειώνοντας το ωρολόγιο πρόγραμμα μειώνεται και το ωράριο των εκπαιδευτικών στη σχολική μονάδα που λειτουργούσε ή που είχαν οργανική θέση, μετακίνηση εκπαιδευτικών για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου σε άλλο σχολείο. Αναστάτωση όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς και στον οικογενειακό τους προγραμματισμό αλλά και στους μαθητές, όταν θα εναλλάσσονται οι εκπαιδευτικοί ενώ μέχρι τώρα ένας μαθητής σε αυτή την ηλικία είχε το δάσκαλο του. Τώρα θα εναλλάσσονται οι εκπαιδευτικοί, ανά τάξη, ανά τμήμα, ανά πρωινό, ανά ολοήμερο". Για όλους τους παραπάνω λόγους οι δάσκαλοι θα ξεκινήσουν  κινητοποιήσεις ζητώντας από τους γονείς να σταθούν στο πλευρό τους. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος εισηγείται τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια ακόμα και πενθήμερες απεργίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..