Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις

Όταν διαβάζω κάτι τέτοια (και ιδιαίτερα για τον Σεραφείμ) μου έρχεται στο μυαλό μία ιστορία που μου έλεγε η γιαγιά μου. Γυρίσε ένας παπάς στο σπίτι του και ζήτησε να αλλάξει πανωφόρι γιατί το είχε λερώσει με λάσπες. Η παπαδιά είπε: "Το έδωσα σε
έναν που δεν είχε." έκπληκτος ο παπάς την ρωτάει:"Γιατί το έδωσες; Και μεις φτωχοί είμαστε" Εσύ δεν λες όποιος έχει δύο χιτώνες να δίνει τον έναν;" Και ο παπάς της είπε: "Από δω και πέρα αυτό να το ξεχάσεις, να θυμάσαι: το τα καλά και συμφέροντα τας ψυχάς ημών." (Σημειωτέον είμαι βαθιά θρησκευόμενος πιστός Ορθόδοξος χριστιανός) 

Ανοιχτή επιστολή απηύθυνε σήμερα προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός. Στην επιστολή γίνεται λόγος για τις βαρύτατες παρανομίες στο σχολείο της Μητρόπολης Πειραιώς.
Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ αναρωτιέται αν η καταπάτηση κάθε είδους εργασιακού δικαιώματος είναι χριστιανική πράξη και καλεί τον Πρωθυπουργό και την πολιτεία να εφαρμόσουν τη νομοθεσία και να αποκαταστήσουν την τάξη.
Ακολουθεί τμήμα της επιστολής του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ

ΠΡΟΣ:
Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ Αλ. Τσίπρα
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Τι συμβαίνει στο σχολείο της Μητρόπολης (που έχει μάλιστα το χαρακτήρα του χριστιανικού, μη κερδοσκοπικού σχολείου);

 Εκπαιδευτικοί πλήρους ωραρίου υποχρεώθηκαν με την απειλή της απόλυσης να υπογράψουν έγγραφο ότι επιθυμούν τη μείωση (!) του ωραρίου τους και τη συνεπακόλουθη μείωση του μισθού τους
 Εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται να εργάζονται αμισθί μέχρι τα τέλη Ιουλίου!
 Εκπαιδευτικοί που αρνήθηκαν να συναινέσουν στις «απαιτήσεις» της διοίκησης του σχολείου απολύθηκαν. Οι απολύσεις τους υπογράφηκαν, όχι από το νόμιμο εκπρόσωπο του σχολείου, αλλά παρανόμως από υπάλληλο του λογιστηρίου!
 Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πειραιά αρνήθηκε να αποδεχτεί τις παρανόμως υπογραφείσες απολύσεις και έδωσε εντολή να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο. Όμως, προφανώς με εντολή της Μητρόπολης, το σχολείο παρανόμως αρνήθηκε στους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν υπηρεσία
 Υπάλληλος του σχολείου που κατέχει υψηλή διοικητική θέση στη Μητρόπολη υποκαθιστά τη νόμιμη, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, Διεύθυνση.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Οι προοδευτικοί πολίτες αντιλαμβάνονται ότι πίσω από την «ιερή οργή» του Μητροπολίτη Πειραιώς κρύβονται σκοπιμότητες και εξυπηρέτηση συμφερόντων. Όμως η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που αποκατέστησε τη συνταγματική νομιμότητα στην ιδιωτική εκπαίδευση και εμποδίζει το όνειδος της αδήλωτης εργασίας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής στα ιδιωτικά σχολεία, προστατεύοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης από αλλοίωση (παράνομοι τίτλοι σπουδών), είναι μια κατάκτηση της κοινωνίας.
Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία, όχι μόνο να προστατεύσει τους νόμους που ψηφίζει, αλλά κυρίως να τιμωρεί όσους τους περιφρονούν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..