Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Τον ''αντισυστημικό'' ή την διαπλεκόμενη;

Από ότι φαίνεται, επιτέλους oι προεδρικές εκλογές υποβαθμίστηκαν σε θέατρο. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, δύο αστεία άτομα ζητούν την ψήφο
μας. Απρόβλεπτος, επιθετικός, προκλητικός, αντισυστημικός ο Τράμπ. Βρώμικη, διαπλεκόμενη, διεφθαρμένη, αδίστακτη η Κλίντον. Και το κατεστημένο πολεμά με μανία τον Τραμπ, ειδικά τα συστημικά ΜΜΕ, που ξεπέρασαν και τα αθηναϊκά στην εποχή ψήφισης των ''μνημονίων'' και του ''δημοψηφίσματος'' που έκανε ένας ακόμα ευθυνόφοβος-διαπλεκόμενος 'Ελληνας πρωθυπουργός. Ευτυχώς υπάρχει και το Κόμμα των ''Φιλελεύθερων'' γιά τους σκεπτόμενους πολίτες, που καταλαβαίνουν, έστω και αργά, ότι επιβάλεται η ενίσχυση ενός τρίτου κόμματος στις ΗΠΑ, γιά να αντιμετωπιστεί η κρατούσα άθλια κατάσταση του δικομματισμού (που προωθεί Χ. Κλίντον).
Το συμπέρασμα; Με Τραμπ ή Κλίντον, οι ΗΠΑ θα αλλάξουν, δεν θα είναι ίδιες. Ο μη ελεγχόμενος Τραμπ, εκλεγεί, δεν εκλεγεί, ταρακούνησε δυνατά το σάπιο πολιτικό σύστημα, το αδίστακτο -γιά περισσότερο χρήμα- κατεστημένο. Μετά τις εκλογές θα αρχίσει η πραγματική ''σύγκρουση'', ως αποτέλεσμα της προεκλογικής πόλωσης. Ο πραγματικός κίνδυνος γιά την χώρα είναι ο κρυφορατσισμός, οι καλά οπλισμένες ''παραστρατιωτικές ομάδες'' ακροδεξιών-εθνικιστών (που αυξήθηκαν εντυπωσιακά την τελευταία δεκαετία) και οι οικονομικές ανισότητες.
Σημ.: Η πλειοψηφία των Ελλήνων της Αμερικής (Ομογένεια δεν είναι μόνο το ελληνικό ''γκέττο'' Αστόριας, Νέας Υόρκης) είναι -παραδοσιακά- με το Ρεπουμπλικάνικο Κόμμα και θα ψηφίσουν Τραμπ. Τα χαζά περί πλειοψηφίας Δημοκρατικών, είναι γιά... χαζούς ή άσχετους. Yπάρχουν και οι ολίγοι... ''μαϊντανοί'', δηλ. οι ψευτο-''λομπίστες'' και ''παράγοντες'', που ενεργούν πάντα ανάλογα με τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..