Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Η κληρονομιά του



Μιλάνε για την αποτυχία του σοσιαλισμού. Πού είναι όμως η επιτυχία του καπιταλισμού στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική και στην Ασία;
Άρχισα την επανάσταση με 82 άτομα. Θα το ξανάκανα, ακόμη και με 10 ή 15 και με ακλόνητη πίστη. Δεν έχει σημασία πόσο μικρός είσαι, αν έχεις πίστη και σχέδιο δράσης.
Χωρίς την εξουσία, οι ιδεολογίες δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Με την εξουσία, σπάνια επιβιώνουν (ώρα ΣΥΡΙΖΑ).
Ποτέ δεν είδα κάποια αντίφαση ανάμεσα στις ιδέες που πιστεύω
και στις ιδέες αυτού του συμβόλου, αυτής της εξαιρετικής φυσιογνωμίας, του Ιησού Χριστού (γι’ αυτό ο Φίλης είναι αριστερός ψάλτης).

Η επανάσταση είναι σαν το ποδήλατο. Αν σταματήσουμε να κάνουμε πεντάλ, θα πέσουμε (τα ακούς Αλέξη θα πέσεις με βρόντο).
Η επανάσταση δεν είναι ένα στρώμα από ροδοπέταλα. Είναι μια μάχη ανάμεσα στο μέλλον και το παρελθόν.
Η στρατιωτική στολή είναι πρακτική, απλή, φτηνή και ποτέ δεν παύει να είναι της μόδας (γι’ αυτό τα φοράει ο Πανούλης ο Καμένος).
Δεν απομένουν πια παρά μόνο δύο κομμουνιστές στον κόσμο, εγώ και ο Όσκαρ. (σ.σ: εννοούσε τον Όσκαρ Νιμάγιερ, τον Βραζιλιάνο αρχιτέκτονα)
Εντός της Επανάστασης, τα πάντα. Ενάντια στην Επανάσταση, τίποτα.
Socialismo o Muerte. Patria o Muerte. Venceremos. μτφρ: Σοσιαλισμός ή θάνατος. Πατρίδα ή θάνατος. Θα νικήσουμε,η φράση με την οποία έκλεινε τις ομιλίες του.
Για να επιτύχει στο έργο του τον βοήθησαν τα κουμμουνιστικά κράτη μέχρι εκχιονιστικά μηχανήματα του πούλησαν να έχει στην Κούβα που ακόμα τα αποπληρώνουν. Ένας άνθρωπος ενάντια σε όλα τα συστήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..