Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Εγκληματική παράληψη και ΜΜΕ.



Τα ΜΜΕ χθες μας ενημέρωναν συνεχώς για το franchising κατάστημα της εταιρίας Everest στην Πλατεία Βικτωρίας ότι έγινε έκρηξη και υπήρξε θύμα. Σε κάθε δελτίο έλεγαν ότι είναι franchising το κατάστημα και το τόνιζαν. Και οι ιστοσελίδες  αναπαρήγαγαν την είδηση χωρίς κανένας να ρωτήσει το γιατί. ΓΙΑΤΙ; Εμείς σας λέμε ότι ήταν αποτέλεσμα εγκληματικών παραλείψεων.
Το ποιος ευθύνεται θα το βρουν οι ανακριτές και οι δικαστές και
αυτό ΕΑΝ… η  πυροσβεστική κάνει σωστά την δουλειά της. Μην ξεχνάτε και την Ρικομέξ.  Ας δούμε την είδηση όπως την δημοσίευσε σήμερα η Καθημερινή και αναφέρει την έκρηξη των φιαλών οξυγονοκόλλησης και εμείς από κάτω θα σας παραθέσουμε τις παραλείψεις.
 «Πάγωσε» χθες η πολύβουη πλατεία Βικτωρίας λίγο πριν από τις 9.30 το πρωί. Μια απροσδόκητη έκρηξη στο υπόγειο του καταστήματος Everest, στη συμβολή των οδών Χέυδεν και 3ης Σεπτεμβρίου 87, χαρακτηριστικό σημείο της ευρύτερης περιοχής, ταρακούνησε πεζούς και οδηγούς σε ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο, το οποίο γέμισε καπνούς και θρύψαλα. Στο σημείο έσπευσαν το ΕΚΑΒ με δύο μονάδες προνοσοκομειακής φροντίδας και 4 ασθενοφόρα, όπως και η Πυροσβεστική με 10 οχήματά της και 28 πυροσβέστες.
Οι αρχικοί φόβοι για θύματα επιβεβαιώθηκαν γρήγορα. Η 39χρονη λογίστρια, Βασιλική Παραστατίδου, εργαζόμενη επί 15 χρόνια στην αλυσίδα, ανασύρθηκε νεκρή από την έκρηξη, που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου ψυκτικών από διαρροή σε φιάλη οξυγονοκόλλησης. Ο τεχνικός φέρεται να αντιλήφθηκε τη διαρροή και αμέσως έτρεξε φωνάζοντας στον κόσμο να απομακρυνθεί.
Παραλείψεις:
-Δεν θα έπρεπε να παρευρίσκεται κανένας εφόσον γινόταν χρήση οξυγόνου.
- Έπρεπε να υπάρχει άνθρωπος επιβλέπων και με πυροσβεστικά μέσα.
-Οι φιάλες και τα λάστιχα της οξυγονοκόλλησης να φέρουν ανεπίστροφες βαλβίδες όπως η φωτογραφία.

Εάν υπήρχαν όλα αυτά δεν θα συνέβαινε τίποτα αλλά όταν δεν τηρούνται οι κανονισμοί μετά κλαίμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..