Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ελλάδα: Επιτέλους ''ανάπτυξη'' και απογείωση γιά το ''διάστημα''

Μετά το ''σκίσιμο των μνημονίων'' και αφού η Ελλάδα ''τον επόμενο χρόνο βγαίνει στις αγορές'', όπως δηλώνουν οι πρωθυπουργοί και υπουργοί της τα τελευταία 7 χρόνια, καιρός ήταν η χώρα, με τον ''σοφό λαό'', να ''απογειωθεί'' και
μετά από την δημιουργία ''διαστημικής βάσης'' έξω από την Καλαμάτα (επί κυβέρνησης Σαμαρά), επιτέλους δημιουργείται ''Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών'' (επί κυβέρνησης Τσίπρα), με πρωτοβουλία του -δηλώνοντα ''αριστερός''- Ψηφιακού υπουργού Ν. Παππά. (Σημ.: Η πρόταση για βάση εκτόξευσης ''τουριστικών πυραύλων'' στην Καλαμάτα, διατυπώθηκε για πρώτη φορά από τον πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Βασίλη Καπερνάρο, τον 2013).
Το ''Κέντρο'', στο οποίο θα διοριστούν τα ''μεγάλα επιστημονικά κεφάλια'' ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα αξιοποιήσει τις αναξιοποίητες δυνατότητες της Ελλάδας στο διάστημα, με την αποστολή δορυφόρων, επικοινωνιακών και μη. Το μόνο που δεν διευκρίνησε ακόμα ο Ψηφιακός υπουργός, είναι αν η ''κατάκτηση του διαστήματος'' θα είναι ψηφιακή ή όχι. Δεν επιβεβαιώθηκε, επίσης,  η έντονη φήμη, ότι δύο υπουργοί, οι πλέον ταξιδιάρηδες στο εξωτερικό (Κουίκ και Κουντουρά, αφού ''λεφτά υπάρχουν'') δήλωσαν αμέσως συμμετοχή γιά την πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση, με δεδομένο ότι το κράτος θα καλύψει όλα τα έξοδά τους και οι υπουργοί θα φροντίσουν απλά να κάνουν αυτοπροβολή με φωτογραφίες και ''δελτία τύπου'', ώστε να εντυπωσιαστεί ο ''σοφός λαός'' της Ελλάδας.
O Ψηφιακός (digital) υπουργός Ν. Παππάς, σε ''δελτίο Τύπου'' (30 Ιαν. '17), αναφέρει επίσης: «...Tα τελευταία 20 χρόνια, έχουμε δαπανήσει ως χώρα εκατοντάδες εκατομμύρια για τη συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως –π.χ.- το Galileo, τα οποία δεν αξιοποιούμε, εξαιτίας της απουσίας εξειδικευμένου προσωπικού υψηλού επιπέδου που θα μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και την εκπροσώπηση σε επιτροπές της Ε.Ε. και του ΟΗΕ σχετικά με την ειρηνική χρήση του εξωατμοσφαιρικού διαστήματος». 'Ετσι μάθαμε ότι ''ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου'' απαιτεί ''εξειδικευμένο προσωπικό υψηλού επίπεδου'' και όχι ''κατσιαπλιάδες'' υπουργούς-''σούργελα'', που δεν μπορούν να συντονιστούν, όπως γίνεται τις τελευταίες 2-3 δεκαετίες.
O απόδημος Ελληνισμός, ειδικά στις ΗΠΑ, συγκινημένος από τα μεγάλα επιτεύγματα της πατρίδας, δέχτηκε με μεγάλο ενθουσιασμό τα ευχάριστα νέα από την Ελλάδα, ενώ οι συνταξιούχοι, μόνιμοι πρόεδροι των διαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων, ετοιμάζονται να στείλουν συγχαρητήρια μηνύματα. Μόνο ελάχιστοι σχολίασαν γιά τα ''διαστημικά'': «Τα εκ μεταξίου γενόμενα εσωενδύματα, εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι». Ενώ γιά τον Ψηφιακό (digital) υπουργό λένε: «Αφόδευε υψηλά και ηγνάντει ψηφιακά».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..