Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Τότε και Τώρα. Συγκρίσεις: Αρχαίοι Έλληνες- Σημερινοί Ραγιάδες

Αιδώς Ραγιάδες αντεχτήκατε και δεν διαμαρτυρηθήκατε ως ωφείλατε διότι το κόμμα είναι υπεράνω της πατρίδας μηδενός εξαιρουμένου:Δεξιοί, αριστεροί, ψευτοδημοκράτες. 
MAΡΓΑΡΙΤΑ
Στο βιβλίο του «Η αλήθεια του ανθρώπου που
αποκάλυψε τα μυστικά των φορολογικών παραδείσων» ο Γαλλοϊταλός Ερβέ Φαλσιανί που διέρρευσε την περίφημη «λίστα Λαγκάρντ» γράφει ότι: η Μαργαρίτα Παπανδρέου φέρεται πως είχε 500 εκατ. ευρώ στην HSBC. 

ΘΕΑΝΩ

Η μητέρα του Παυσανία (ήταν Σπαρτιάτης στρατηγός, που έμεινε γνωστός στην ιστορία ως ο αρχηγός του συνασπισμένου ελληνικού στρατού στη μάχη των Πλαταιών)  Θεανώ, όταν ο γιος της αποκαλύφθηκε ότι συνεργάζεται με τους Μήδους και κατέφυγε στο ιερό της Αθηνάς της Χαλκιοίκου, απο όπου δεν ήταν θεμιτό να αποσπάσουν τον ικέτη,αυτή μπροστά από τους άλλους κατευθύνθηκε εκεί και στερέωσε μίαν πλίνθο επάνω στις θύρες του ιερού. Οι Λάκωνες έκπληκτοι από την ανδρεία και την σοφία της, ο καθένας τους προσάρμοσε κι από μίαν πλίνθο στίς θύρες, με αποτέλεσμα να επιτευχθούν και τα δύο: και τον ικέτη να μην αποσπάσουν και τον προδότη να θανατώσουν περιστοιχίζοντας τον.


ΔΗΜΗΤΡΑ
Το περιοδικό Paris Match με τον τίτλο «Ο Παπανδρέου και η αεροσυνοδός» περιγράφει τη σχέση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ με την εντυπωσιακή τότε Δήμητρα Λιάνη, και σκιαγραφεί τον πρωθυπουργό της αλλαγής σαν ένα διονυσιακό ηγέτη, επιρρεπή στην ελευθεριότητα, τη διαφθορά, αλλά και στον κυνισμό της εξουσίας χωρίς αρχές. Το Paris Match θεωρεί ότι η διακυβέρνηση Παπανδρέου, που στηρίχθηκε στον λαϊκισμό, έφερε στην εξουσία διψασμένα για πλουτισμό μεσοστρώματα της επαρχίας που είχαν μείνει στο περιθώριο μετά την ήττα της Αριστεράς στον εμφύλιο πόλεμο και είχαν συμπιεστεί από την μετεμφυλιακή ελληνική Δεξιά. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η χρεοκοπία της Ελλάδας δρομολογήθηκε την περίοδο αυτή.

ΑΞΙΟΘΕΑ
Η Αξιοθέα ήταν σύζυγος του βασιλιά της Κύπρου Νικοκλέους. Όταν ο βασιλιάς της Αιγύπτου έστειλε πλήθος ανδρών, για να εκθρονίσουν τον Νικοκλέα, εκείνος αυτοκτόνησε με απαγχονισμό και οι αδελφοί του αυτοκτόνησαν και εκείνοι. Τότε η Αξιοθέα θέλησε να μιμηθή την ανδρεία των νεκρών. Κάλεσε λοιπόν τις αδελφές, τις μητέρες και τις γυναίκες αυτών και τις έπεισε να μην δεχθούν τίποτε το ταπεινωτικό για το γένος τους. Εκείνες πείσθηκαν, σφράγισαν τις πόρτες του γυναικωνίτη, έτρεξαν κι ανέβηκαν επάνω στις στέγες και, μπροστά στο πλήθος των πολιτών που είχε συναθροιστεί, έσφαξαν τα βρέφη της αγκαλιάς και αφού έβαλαν φωτιά στους ορόφους, άλλες αυτοκτόνησαν με ξίφη και οι πιο θαρραλέες ρίχθηκαν μέσα στη φωτιά. Η Αξιοθέα υπήρξε η άριστη στρατηγός σ'αυτές τις φοβερές πράξεις και όταν είδε όλες τις άλλες να κείτονται νεκρές, τότε κι αυτή χτύπησε τον εαυτό της με το ξίφος και ρίχθηκε στις φλόγες για να μην πέσει το σώμα της ούτε και νεκρό στα χέρια των εχθρών. 

Σημείωση: Οι σημερινοί Έλληνες παντρεύονται με αλλοδαπούς για να τους δίνουν το δικαίωμα να πολιτογραφούνται ως Έλληνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..