Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Λαμπρή ή Πάσχα; Σιγά σιγά ξεχνάμε τα πάντα....

Πάσχα είναι εβραϊκή λέξη που σημαίνει πέρασμα, οι Εβραίοι γιορτάζουν εκείνες στις μέρες την Έξοδό τους από την Αίγυπτο. Λαμπρή από το επίθετο λαμπρός συμβολίζει τη
Λαμπρή Μέρα της Αναστάσεως, την μέρα πλημμυρισμένη από το φως, το φως της αλήθειας, το φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου.  Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα δόγματα η ορθοδοξία γιορτάζει με μεγαλύτερες εκδηλώσεις το θάνατο και την ανάσταση του Ιησού από τη γέννηση του. Το φως πλημμυρίζει τις
εκκλησίες και τους δρόμους ενώ τα χαρμόσυνα νέα μεταδίδονται από στόμα σε στόμα με μεγάλη χαρά. Όμως φέτος όπως και τα τελευταία προηγούμενα χρόνια η Ελλάδα βρίσκεται στο σκοτάδι. Το φως δεν μπορεί να την αγγίξει ενώ η χαρά την αφήνει ανεπηρέαστη. 
Αν πάμε 14 χρόνια πίσω θα βρεθούμε στην άνοιξη του 2003 όπου τα πάντα για την Ελλάδα ήταν ιδανικά, ζούσε σε ένα γαλάζιο συννεφάκι. Δεν υπήρχε κρίση, όλοι είχαν λεφτά και όποιοι δεν είχαν σιγά το πράγμα έπαιρναν ένα δανειάκι εκεί πέρα. Ένα δάνειο ήταν λύση για τα πάντα! Ήθελες σπίτι; Δάνειο! Ήθελες αυτοκίνητο; Δάνειο! Ήθελες Χριστουγεννιάτικες, Πασχαλιάτικες, Καλοκαιρινές Διακοπές; Δάνειο! Αυτοκίνητο; Δάνειο! Ποδήλατο; Δάνειο! Ήθελες να κάνει γάμο σαν του Άκη αν και έβγαζες 300 ευρώ το μήνα; Δάνειο! Ο κόσμος ξόδευε αλλά δεν είχε και οι καημένες οι τράπεζες που να ήξεραν ότι θα έδιναν τα λεφτάκια τους και δεν θα έπαιρναν τίποτα πίσω;  Που να ήξεραν ότι δίνοντας και στέλνοντας κάρτες άσπρες, κόκκινες, πράσινες, μπλε, ασημένιες, χρυσές ότι οι Έλληνες τελικά θα πνίγονταν στα χρέη;  14 χρόνια μετά ζούμε αλλά τελικά ούτε καν μπορούμε να επιβιώσουμε.

Την βδομάδα αυτή των Παθών του 2017, εβδομάδα προβληματισμών και σκέψεων βλέπουμε τους αντιπροσώπους του λαού στην Βουλή να αλληλοκατηγορούνται, να υβρίζονται σα χαμίνια. 
Ο Υπερασπιστής των Σαιεντολόγων (της πιο ακραίας και απαγορευμένης στην Ευρώπη αίρεσης) Βουλευτής κ. Λοβέρδος να κατηγορεί τον νυν υπουργό ότι χάλκεψε έγγραφα που προσκόμισε στην βουλή. 
Βλέπουμε επίσης τον μονίμως διαμαρτυρόμενο κ.Άδωνη Γεωργιάδη να λέει για άλλη μία φορά: Όπα είπα όπα λέω όπα ξείπα ξαναλέω επικαλούμενος για άλλη μία φορά την αλήθεια. Να του θυμίσουμε τι έλεγε για το Τέμενος που κτίζεται στον Βοτανικό όταν ήταν Βουλευτής με το ΛΑΟΣ και τι λέει τώρα. Τότε έλεγε Όχι και τώρα στην Βουλή με την Νέα Δημοκρατία ψήφισε ΝΑΙ. Ο Μητροπολιτής Γλυφάδος Παύλος τον κατηγορούσε σαν εκβιαστή. Αλήθεια που θα κοινωνήσεις κ. Γεωργιάδη φέτος; 
Για τον κ.υπουργό κ. Πολάκη, τι να πω; Κλέφτη δεν θα τον πω, ψεύτη δεν θα τον πω. Αυτή είναι η γνώμη μου. Το τι του προσάπτουν όμως οι εργαζόμενοι - όχι συνδικαλιστές- στα νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός θα περιμένω να το ακούσω για να τον κρίνω. Μέχρι στιγμής έχει χρεωθεί την ξαδέλφη του αναισθησιολόγο στο νοσοκομείο Κρήτης που πέθανε το βρέφος και τις καταγγελίες του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάση Γιαννόπουλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..