Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Πως γίνεται η παραπληροφόρηση στην Ελλάδα, γιά ''επιτυχίες'' υπουργών της, στα ταξίδια τους στις ΗΠΑ

Με αφορμή το ''τουριστικό ταξίδι'' του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου
Στις 20 και 21 Ιουνίου 2017, αρκετά ΜΜΕ στην Ελλάδα μετάδωσαν την ''είδηση'' ότι ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ''συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ''. Σχετικό δελτίο τύπου αναρτήθηκεκαι στην ιστοσελίδα του ελληνικούυπουργείου. Οι αποδέκτες της είδησης, φυσικό είναι να νομίζουν ότι ο
Αμερικανός υπουργός δέχτηκε στο υπουργείο του, τον 'Ελληνα υπουργό. Αλλά, η αλήθεια, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. ΔΕΝ δέχτηκε ο κ. Ρoςς, τον κ. Παπαδημητρίου. Τα είπαν στο περιθώριο ''Συνέδριου γιά προσέλκυση επενδύσεων στις ΗΠΑ'' (SelectUSA Investment), που έγινε στην Πολιτεία Μέρυλαντ (18-20 Ιουνίου '17), κοντά στην Ουάσιγκτον. Τώρα, τι δουλειά έχει ένας υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ με... επενδύσεις στην Ελλάδα, όπως έμμεσα αφήνεται να εννοηθεί, ''είναι άλλου παπα(δημητρίου) ευαγγέλιο''. Σημειώνουμε ότι, τον κ. Παπαδημητρίου, δεν τον δέχτηκε ο ομόλογός του, των Οικονομικών των ΗΠΑ, επειδή είχε ''άλλες υποχρεώσεις''.
Κατά τα υπόλοιπα, χάρη στα παραπληροφορούντα ΜΜΕ Ελλάδας, που ''καταπίνουν αμάσητο'' ότι τους ''σερβίρουν'' (δηλ. ανακοινώσεις και δελτία τύπου υπουργείων), ένα ακόμα τουριστικό ταξίδι 'Ελληνα υπουργού στις ΗΠΑ, θα παρουσιαστεί ως ''μεγάλη επιτυχία'' γιά...''προσέλκυση επενδύσεων''. Δηλ., το γνωστό παραμύθι. Aνακοινώθηκε, επίσης, ότι ''ο υπουργόςμίλησε στην Παγκόσμια Τράπεζα'' στην Ουάσιγκτον. Ναι, στο κτίριό της, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι... 'Ελληνες εργαζόμενοι στην Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..