Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΤΟΙ!

Του Γιάννη Ντάσκα
«Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την μεροληπτική…. ουδετερότητα ενός Υπουργού όταν «στριμώχνεται» σ’ ένα θέμα και δεν θέλει, επί της ουσίας, ν’ απαντήσει».
Το σχόλιο αυτό κάνει ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος για μια απάντηση που του έστειλε ο Υπουργός
Δικαιοσύνης σχετικά με συγκεκριμένα ερωτήματα για δικαστικές αποφάσεις.

Εμείς χρησιμοποιούμε αυτό το σχόλιο του Νίκου Νικολόπουλου και για πλείστες άλλες περιπτώσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης διαχρονικά.
Τελευταία αφορμή μια ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με την οποία επιτίθεται στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και τον αντιστοιχο της Δικαιοσύνης Πολλάκη και Παπαγγελόπουλο αντίστοιχα.
Εμμεσα, όμως, επιτίθεται και στον πρωθυπουργό, ο οποίος κάλυψε τους Υπουργούς του σχετικά με σχόλια για την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας με την οποία ουσιαστικά γλυτώνουν οι απατεώνες του λευκού κολλάρου.
Θα δημοσιεύσουμε ευθύς αμέσως μετά και την ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και την ανακοίνωση του κ. Νικολόπουλου αφού σημειώσουμε τα εξής:

1.Υπάρχει άλυτο πρόβλημα ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα και στη Χαλκιδική και στην Πάτρα και σε πολλά άλλα δικαστήρια. Είναι αλήθεια ότι κάποιοι δικαστές έχουν εκδιωχθεί γιατί είχαν γίνει υπηρέτες συμφερόντων και όχι δικαστές. Αλλά ελάχιστοι. Νέοι ιδιαίτερα δικαστές νομίζουν ότι είναι ...Πάπες ή Πάππισες από έδρας. Ο τρόπος προς “ανωνυμους” διαδίκους ή ενοχλητικούς δημοσιογράφους είναι ιταμός.



Δικαστικές αποφάσεις, όπως αυτή π.χ. που αφορά ξενοδοχεία παράνομα στη Χαλκδική και αλλού κατάπτυστες.
Ο τρόπος δικαστών προς επώνυμους δουλικός και δικαστικές αποφάσεις υπερ επωνύμων χειρότερα και απο κατάπτυστες.
Ιδιαίτερα στα κτηματικά, στα οποία πολλοί δικαστές έχουν αναπτύξει έντονα εγκληματική δραστηριότητα με απόκτηση περιουσιών κλπ
Είναι γεγονός ότι θεωρητικά μπορεί κανείς να προσφύγει στους ανώτατους βαθμούς.
Πριν μερικά χρόνια στον Αρειο Πάγο την ίδια υπόθεση οι ανώνυμοι δημοσιογράφοι την έχαναν οι ΔΟΛιοι την κέρδιζαν. Το ίδιο και πολίτες.

2. Είναι σίγουρα καλόπιστη η πλειοψηφία των δικαστών. Αλλά έχει τεράστια αδυναμία να επιβληθεί και σε μια ευάριθμη μειοψηφία διεφθαρμένων, αφού τα ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΜΕΣΑ της διαφθοράς ΜΠΛΟΚΑΡΟΝΤΑΙ.

3. Ολες σχεδόν οι ηγεσίες της Δικαιοσύνης διορίζονται από τους πολιτικούς.

4. Ολες οι δήθενα ανεξάρτητες αρχές που είναι αρμόδιες να ελέγξουν καταγγελίες πολιτών κατά υπαλλήλων και ΔΙΚΑΣΤΩΝ διορίζονται από τους πολιτικούς.

5.Στις ηγεσίες των ανεξάρτητων αρχών διορίζονται συνταξιούχοι δικαστές που είχαν προηγουμένως επιλεγεί απο τα πολιτικά κόμματα για καίριες θέσεις της δικαιοσύνης ή έχουν στενούς συγγενείς στις πολιτικές ηγεσίες κλπ.


Επομένως ναι μεν θεωρητικά οι πολίτες έχουν επιλογές καταγγελίας δικαστών αλλά πρακτικά αυτές είναι μπλοκαρισμένες.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Η χώρα βυθίστηκε στη διαφθορά επειδή δικαστές δεν εφάρμοσαν το νόμο. Η υπόθεση εξοπλιστικών είχε γίνει πρωτοσέλιδη εδώ και 15 χρόνια. Από το 2001-2002. Την είχαν αναλάβει δικαστές. Την κουκούλωσαν και τώρα χάσαμε μισθούς και συντάξεις από τη διαφθορά. Πόσοι δικαστές εκδιώχθηκαν από το σώμα με αγωγές κακοδικίας. Ούτε ΕΝΑΣ!!!Καμία απολύτως ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ! Οσοι υπέβαλαν τέτοιες αγωγές βρήκαν το μπελά τους.

Αρα η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι καλόςαγωγός για πολλούς δικαστές, αλλά και πρόσχημα για να ΤΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ και ευάριθμοι εξ αυτών χωρίς συνέπειες.
Με αυτές τις επιφυλάξεις - σημειώσεις συμφωνούμε κατα τα λοιπά με την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Ιδού η ανακοίνωση της ΕΝΩΣΗΣ:Η αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης ως θεσμικού εμποδίου.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια νέα κλιμακούμενη επίθεση της εκτελεστικής κατά της δικαστικής εξουσίας. Αμφισβητείται δε για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση η νομιμότητα των αποφάσεων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της Χώρας μας και μάλιστα των ολομελειών αυτών.


Με αφορμή τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης στην Βουλή στις 5.7.2017 και την σφοδρή κριτική του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας σε δικαστικές αποφάσεις η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τον ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο όργανα της Πολιτείας προσεγγίζουν ζητήματα απονομής της Δικαιοσύνης. Είναι κατ’ αρχήν κοινά αποδεκτό ότι κάθε έρευνα για την διαπίστωση πειθαρχικών ή και ποινικών παραπτωμάτων δικαστικών λειτουργών κατά την εκτέλεση των δικαιοδοτικών τους καθηκόντων είναι επιβεβλημένη. Για την έρευνα όμως αυτή αρμοδιότητα έχουν μόνο τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα όργανα, ενώ είναι ανεπίτρεπτη η εκ των προτέρων ‘’έκδοση αποφάσεων’’ από οποιονδήποτε.
Οι αστήρικτες και συκοφαντικές επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και η αθεμελίωτη κριτική στις αποφάσεις που εκδίδονται δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ούτε ως απόδειξη «εντιμότητας» και «διαφάνειας» του πολιτικού προσωπικού, ούτε ως μαρτυρία φιλολαϊκού και φιλεργατικού προσανατολισμού μιας Κυβέρνησης. Ιδιαίτερα όταν για την θεμελίωση της επιχειρηματολογίας εκλαϊκεύονται επιστημονικές έννοιες και τους προσδίδεται εντελώς αντιεπιστημονικό περιεχόμενο με μοναδική επιδίωξη καιροσκοπικά πολιτικά οφέλη. Η αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης ως «θεσμικού εμποδίου» είναι άκρως επικίνδυνη λογική, που τελικά συμβάλλει καθοριστικά στην αμφισβήτηση του κράτους δικαίου.

Η ζημία που γίνεται στην Χώρα και στην Δημοκρατία από τέτοιες δηλώσεις είναι ανυπολόγιστη.

Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προασπίζονται και περιφρουρούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης που αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για κάθε αδικημένο πολίτη.

Νικολόπουλος

Ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε τα εξής απαντώντας στην περι ανεξαρτησίας των δικαστών δήλωση του κ. Κοντονή με αφορμή την απόφαση του Μ.Ο.Δ. Θεσσαλονίκης σε βάρος δύο μοναχών, που καταδικάσθηκαν σε 20 χρόνια κάθειρξης, χωρίς η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Υπενθυμίζουμε ένα από τα ερωτήματά του προς τον Υπουργό:

Πως γίνεται στην ίδια χώρα, με τους ίδιους νόμους, για το αδίκημα άλλοι να αθωώνονται, άλλοι να μην δικάζονται και άλλοι να φυλακίζονται και όλες αυτές οι αντικρουόμενες δικαστικές αποφάσεις να είναι σύμφωνες με το κοινό περί δικαίου αίσθημα;
Ο Σταύρος Κοντονής έβαλε «κασέτα» αντί να δώσει ουσιαστική απάντηση:


«Σας επισημαίνουμε, για πολλοστή φορά, ότι οι δικαστικές αρχές ασκούν το έργο τους με ανεξαρτησία και είναι αποκλειστικά αρμόδιες για την εκτίμηση των πληροφοριών και στοιχείων που περιέρχονται σε γνώση τους και τυχόν αξιοποίησή τους για την έναρξη και εξέλιξη μιας ποινικής υπόθεσης.
Τα ελληνικά δικαστήρια αποτελούν τον θεματοφύλακα της εφαρμογής του Συντάγματος. Η ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων εναπόκειται στα καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμόδια δικαστήρια, στη βάση των πραγματικών περιστατικών και νομικών δεδομένων της εκάστοτε υπόθεσης.
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή του αρ. 26 Σ., όπου κατοχυρώνεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρεμβαίνει στο έργο απονομής της δικαιοσύνης».

Αναφερόμενος στην (μη) απάντηση, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής υπογράμμισε όσα αναφέρονται στον πρόλογο του κειμένου και συνέχισε:
«Είναι βολικό να οχυρωνόμαστε πίσω από την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης όταν κάποια θέματα κάνουν «τζιζ». Περίμενα να προσεγγίσει διαφορετικά το ζήτημα ο κ. Κοντονής και γι’ αυτό με απογοητεύει η «ένδυσή» του με τον μανδύα του Πόντιου Πιλάτου και μ’ ένα μοσχοσάπουνο στα χέρια…


Η ανεξαρτησία της άσκησης των δικαστικών καθηκόντων, δεν σημαίνει ότι η κοινωνία είναι υποχρεωμένη να δέχεται, ενίοτε, αλλοπρόσαλλες αποφάσεις. Αυτό το θέμα έθεσα στον κ. Υπουργό. Παρέθεσα περιστατικά ατιμωρησίας αναρχικών και αντιεξουσιαστών, για ρίψη μολότοφ και τα αντιπαρέβαλα με τα ήσσονος σημασίας επεισόδια που έγιναν στις Καρυές για τα οποία καταδικάσθηκαν δυο μοναχοί σε 20 χρόνια κάθειρξης χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα! Μα, ποιοι ήταν; Οι δύο ληστές με τους οποίους συσταυρώθηκε ο Χριστός;
Απο το 2001-2 υπήρξαν φοβερές αποκαλύψεις και παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Όλα όμως κουκουλώθηκαν και αυτό δείχνει το πρόβλημα που υπάρχει στο εσωτερικό της δικαιοσύνης


Υπάρχει πρόβλημα.

Σε πανομοιότυπες ή παρεμφερείς δικαστικές υποθέσεις, όπως οι ρίψεις μολότοφ, η αντιμετώπιση διαφέρει. Οι αναρχικοί και οι αντιεξουσιαστές «θωπεύονται», ενώ οι μοναχοί εξοντώθηκαν. Τι δεν καταλαβαίνει ο κ. Κοντονής; Δεν αντιλαμβάνεται ότι το αίσθημα δικαιοσύνης, ευθυκρισίας, ισονομίας και ισότητας των πολιτών ενώπιον των δικαστικών αρχών, πάει περίπατο με διαμετρικά αντίθετες αποφάσεις;

Συμφωνούμε ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Αλλά, ας μας συγχωρήσει ο κ. Υπουργός, για τις περιπτώσεις που είναι ασύδοτη, ανέλεγκτη, «τυφλή» και άδικη.


Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, θα στηλιτεύουμε την μεροληπτική… ουδετερότητα του κ. Κοντονή…»
Πολάκης σε δικαστές: Μας απαγορεύετε να κυβερνήσουμε νέα δήλωση


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..