Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Μαζικό προσκύνημα στο ένδυμα του Αγίου Παϊσίου. Μετά το κάστανο, το αμπέχονο,το αντερί, το σώβρακο θα σας γελάσουμε δεν γνωρίζουμε


Στο πλαίσιο των εορτών προς τιμή της Αγίας Μαρίνας
Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων: "Ο Θεός δεν μας άφησε μόνους μας. Έστειλε τους Αγίους"
Εκατοντάδες πιστοί έσπευσαν στο Θρυλόριο Ροδόπης, προκειμένου να προσκυνήσουν το ένδυμα του Αγίου Παϊσίου. Πιο αναλυτικά το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε εσπερινός

στο ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Θρυλορίου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα, στο τέλος του οποίου εκτέθηκε για προσκύνημα το ένδυμα του Αγ. Παϊσίου.
Το ένδυμα του Αγίου βρίσκεται στο Θρυλόριο, κατόπιν πρωτοβουλίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου "Η Κερασούντα και Το Γαρς", η πρόεδρος του οποίου Χρύσα Μαυρίδου μας εξηγεί ότι θα βρίσκεται στην περιοχή μέχρι και την Κυριακή 16 Ιουλίου, σήμερα στην εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης κι αύριο στην Αγία Μαρίνα. Μαζί της και η κόρη της Μαρία Αποστολίδου, η οποία μας βοήθησε με το φωτογραφικό υλικό.


"Όλες αυτές τις ημέρες, όλοι οι κάτοικοι και ο σύλλογός σας, κοσμείτε με πολλές εκδηλώσεις και πάνω από όλα με πίστη", είπε απευθυνόμενος προς τους πιστούς ο μητροπολίτης Μαρωνείας-Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι "τα χρόνια είναι δύσκολα και πονηρά. Κουβεντιάζοντας με τους μεγαλύτερους αντιλαμβάνεται κανείς την αγωνία σας, καθώς οι νέοι είναι γεμάτοι αμφισβητήσεις και ανασφάλειες" κι ανέδειξε το πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας, ότι δηλαδή "ο άνθρωπος πλέον αγαπάει και πιστεύει μόνο τον εαυτό του. Αισθάνεται πανίσχυρος, αν και τελικά αποδεικνύεται αποδυναμωμένος. Ο άνθρωπος είναι το πιο εύθραυστο ον στον κόσμο, στο σώμα, αλλά κυρίως στην ψυχή". Εκεί ακριβώς εντόπισε την παρουσία των Αγίων. "Γι' αυτό ο Θεός δεν μας άφησε μόνους, μας έστειλε τους Αγίους, για να κρατηθούμε πάνω τους. Ένας από αυτούς είναι και ο Άγιος Παΐσιος, ένας άνθρωπος όχι όμοιος με τους άλλους, ταπεινός, που έκρυβε τα χαρίσματά του. Μέσα από την απλότητα και το χιούμορ του περνούσε πολύ σοβαρά ζητήματα", εξιστόρησε μεταξύ πολλών άλλων ο μητροπολίτης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..