Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Σικάγο: Το ''ιερό λείψανο'', τα ''καραγκιοζιλίκια'' και οι απαιτήσεις του μητροπολίτη Κέρκυρας

Η -σε εξέλιξη- διάλυση της ''οργανωμένης Ομογένειας'' ΗΠΑ, ήταν φυσικό να γίνεται παράλληλα και με την διάλυση της ''οργανωμένης εκκλησίας'', που εκπροσωπείται από την θυγατρική εμπορική επιχείρηση του οικουμενικού Βαρθολομαίου, την Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ).
Γι' αυτό δεν μας εκπλήσσουν τα ''καραγκιοζιλίκια'', στα οποία καταφεύγουν ''φευγάτοι ιεράρχες'' στις ΗΠΑ και επισκέπτες ''ιεράρχες'' από την Ελλάδα. Φαίνεται ότι στην Ελλάδα
''αετονύχηδες'' μητροπολίτες έμαθαν ότι παραείμαστε ''πρόβατα για άρμεγμα'' στις ΗΠΑ και φροντίζουν να συμμετέχουν στο ''άρμεγμα''.
Τα γεγονότα:
Η ενορία-κοινότητα Αγίου Σπυρίδωνα στην κωμόπολη Palos Heights της Πολιτείας Illinois, κοντά στο Σικάγο (νότια), για να ''ικανοποιήσει'' το θεοφοβούμενο ''ποίμνιό'' της, με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της, σε συνεργασία με τον ''άγιο'' Κέρκυρας, Παξών και Διαπόντιων Νήσων, Νεκτάριο (Δημήτριο Ντόβα), φρόντισε να έρθει από την Κέρκυρα «το ιερό λείψανο της δεξιάς χείρας του Αγίου Σπυρίδωνα, Επισκόπου Τριμυθούντος, του θαυματουργού».
Η υποδοχή, με τιμές, θα γίνει 11 Οκτωβρίου 2017. Και για 4 ημέρες το θεοφοβούμενο ''ποίμνιο'' θα μπορεί να το ''προσκυνά'', από 8:00 το πρωί ίσαμε 11:00 το βράδυ. Εξυπακούεται ότι, τέτοιες ''θαυματουργές ευλογίες'' πρέπει να τιμώνται ανάλογα και με αρκετό χρήμα, αφού καθημερινά θα τελούνται ''ιερές ακολουθίες''.
Ο ''άγιος'' Κέρκυρας, ζήτησε να συνοδεύει το ''ιερό λείψανο'', δηλ. την ''δεξιά χείρα''. Και να τον συνοδεύουν άλλοι τρεις της μητρόπολής του. Οι διοικούντες της ενορίας-κοινότητας έκαναν δεκτό το αίτημα και είπαν ότι θα καλύψουν τα έξοδα του ταξιδιού τους (αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο κ.ά.) και φυσικά την ''αποζημίωσή'' τους (σε μετρητά). Ο πρόεδρος της ενορίας είπε ότι θα πληρώσει αυτός τα έξοδα ξενοδοχείου κοντά στην εκκλησία. Αλλά ο ''άγιος'' Κέρκυρας απάντησε ότι δεν μένει σε ξενοδοχείο ''άστερο''. Απαίτησε να είναι στην πόλη του Σικάγου και μάλιστα στο κέντρο, με ''αστέρια'' (πολυτελείας). Και φυσικά να διατεθεί και ''λιμουζίνα'' για τις μετακινήσεις τους.
Αναγκαστικά, οι της ενορίας-κοινότητας του αγίου Σπυρίδωνα, έκαναν και αυτό το αίτημα δεκτό, για να μην στερηθούν ο ''ιερός κλήρος και ο φιλόχρηστος λαός'' την ευλογία του ''ιερού λείψανου'' της ''δεξιάς χείρας''. Αν ήταν η ''αριστερά χείρα'', τότε τα πράγματα πιθανά να ήταν διαφορετικά.
Σημ.:

Να θυμίσω, προ 20ετίας στο τύπο της εποχής έγραφαν για την πρόθεση του Δεσπότη του τότε σε συνεργασία με δικηγόρο Αθηνών που είχαν ζητήσει μεγάλο δάνειο από τράπεζα , με ενέχυρο… το λείψανο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε και εσύ μια αλήθεια ή ένα ψέμα ή κι ακόμα άλλη μιά αοριστία..